Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Egerben a törökfürdő átadásával impozáns fürdőkomplexum jön létre

2008. 05. 28. 16:55
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A fürdőt 1610 és 1617 között eredetileg a törökök építették. Már a középkorban is gyógyítási célokra használták. Az1950-es években tárták fel és építették újjá.  Jelenleg az egri kórház használja - az idei felújítás után azonban már a fürdővendégek is igénybe vehetik. Az Egri Strand- és Élményfürdőbe való szabad átjárással pedig hazánk egyik legimpozánsabb fürdőkomplexuma jön létre!
A beruházás májusban indult, a reumakórház és a fürdő fejlesztésének összege megközelíti a 800 millió forintot és egy évig tart. A munkálatokra a város és a megye, valamint az Eger Termál Kft. a műemlék fürdők fejlesztésére kiírt pályázaton 466 milliót nyert. A költségekhez Heves megye és Eger városa 110-110, a fürdőt üzemeltető Eger Termál Kft. pedig 114 millió forinttal járul hozzá.
A rekonstrukció után a nagyközönség előtt is megnyitják a fürdőt, amely eddig elsősorban a reumakórház betegeinek gyógyítását szolgálta, s csak a hétvégeken volt mindenki számára látogatható. A törökfürdő az ország legaktívabb radontartalmú fürdője, melynek vize fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású.
Az öt medence mindegyikében különböző hőmérsékletű vizet találnak majd a látogatók, száraz és nedves gőzfürdő, illetve masszázstér kerül kialakításra. A 250 négyzetméteres tetőtérben pedig szaunát, kondicionálótermet alakítanak ki.
A hajdani törökfürdőt jelenleg a Markhot Ferenc Kórház használja, ezt a területet 2000 négyzetméterrel bővítik, egy teljesen új gyógyászati egység is létrejön majd, ezt fogja használni a kórház. A reumakórházban mostanság is 70-80 beteget kezelnek naponta. A kénes, radioaktív vizet gyulladásos, izületi és gerincbántalmakra javasolják. 
A felújítás eredményeként egy igazi törökfürdő, hamam gazdagítja majd Eger turisztikai kínálatát. A klasszikus törökfürdő minden eleme megjelenik a felújított fürdőben: dörzsölő és habmasszázs, gőz és leöntőfürdő, hangulatos pihenőrész, hang és fényterápiás relaxációs terem, török kávézó gondoskodik majd az igazi török hangulatról. Ezeken kívül orvosi szoba, gyógymasszázs, tangentor-kezelés és Caracalla kád várja majd a vendégeket. Nyáron egy közlekedőn keresztül biztosítják a mellette lévő Strand és Termálfürdőbe való átjárást, így a két fürdő egész évben bőséges fürdőprogrammal lép fel Eger és környéke egészségturizmus piacára. A Termálfürdőben fedett gyógymedence, élményvilág, különböző szaunák, négyféle csúszdából álló csúszdamedence, a kisgyerekeknek külön élménymedence kerül kialakításra.
Fürdőajánló
Egri Termálfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Nyári füdőtippek

Tombol a nyár! Élvezze a strandmedencék, csúszdák, a melengető termálvíz, a kényeztető wellness kezelések és a széleskörű gyógyszolgáltatások különleges hatását! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem