Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Egri Termálfürdő
Nyitva van

Beutaló kérhető ide
Nyugdíjas kedvezmény
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információk

A nyári strandmedencék (úszómedencce, gyerekmedence élményelemekkkel, csúszdamedence, babapancsoló) tervezett nyitása az időjárás függvényében 2024. május 26. (gyereknap).


A folyamatos fürdőfejlesztések révén az Egri Termálfürdőben és strandon ma modern körülmények között élvezhetik a vendégek a víz gyógyhatását, és élhetik át Eger fürdőkultúrájának több száz éves történetét.
Az Egri Termálfürdő, Magyarország egyik legszebb fürdőhelye. Hangulatos, ligetes környezetben, Eger belvárostól néhány percre egy található.
Az öt hektáros park közepén fekvő, fedett-nyitott vízi élménysziget 13 medencével, sportpályákkal a gyógyulni, sportolni és szórakozni vágyók paradicsoma. A fürdő területén egyébként különösen jól megfér egymás mellett a gyógyulás és a szórakozás, hiszen úgy alakították ki, hogy az északi részen található, gyógyvizes medencék nyugodt környezetétől távolabb, a déli részen építették az élményelemekkel felszerelt, aktívabb kikapcsolódási lehetőséget nyújtó medencéket. A termálfürdő közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik Török Fürdőbe.

A medencék

A gyógymedencéket kétféle gyógyvízzel töltik. Kénes termálvizet egy szezonálisan nyitva tartó ülő-, valamint egy 37 fokos, egész évben használható, élményelemekkel felszerelt pihenő-ülőmedencében találunk. Radonos gyógyvizet pedig további 3, egész évben használható medencében élvezhetik a gyógyulni vágyók.
Élménymedencéje külön a felnőtteknek és a gyerekeknek is van. A félig nyitott, felnőtt élménymedence 27 élményelemmel (nyakzuhany, buzgárok, dögönyözők) felszerelt, 31°C-os hőmérsékletű vize van. A szezonálisan üzemelő gyermekmedence közepén vízivár áll, de az apróságok csúszdákkal és más vízi játékokkal is szórakozhatnak.
Gyermek élménymedence
Az Egri Termálfürdőben külön medence vár az úszás kedvelőire (50 méteres vesenymedence), a babákra és a csúszdázás (közel 200 méter hosszú, háromféle óriáscsúszda) megszállottjaira is. Az úszómedence pályabeosztásáról itt érdeklődhet. 
50 méteres versenymedence
A fürdő területén egy, az öltözőkből zárt folyosón megközelíthető, fedett fürdőház is gondoskodik az évszakfüggetlen fürdőélményekért 2 db egyenként 100 m² felületű, kénes termálvízzel töltött élménymedencével és pihenő galériával.
Fürdőház
A magyarországi fürdők egyik legkülönlegesebb medencéje igazi egri specialitás, a 3 méter mélyre süllyesztett dögönyöző medence. A gyógyvízzel táplált medencében a dögönyöző „szolgáltatást” 6 vízkiömlő adja, melyek két méter magasan helyezkednek el.

Érdekességek

Az Egri Termálfürdőben több védett növényfaj is él, közöttük a több mint 250 éves keleti platánfa, melyet 2012-ben Magyarországon, 2013-ban pedig Európában is az Év Fájának választottak.

Nézzen körül az Egri Termálfürdőben!

Nézze meg a téli 360 fokos képet.

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával).

Tekintse meg az egri strandfürdőről és csúszdákról készült videókat is!Hova kiránduljunk a környéken? 

Egernek számos arca van: török, középkori, klasszicista, boros, fürdőzős, városi és egyben vidéki. Az Egri Vár egyértelműen a város egyik ikonikus eleme, amit biztosan mindenki meglátogat, ha Egerben jár. Itt található Magyarország második legnagyobb bazilikája, mely Hild József tervei alapján épült klasszicista stílusban. Az egri minaret hazánk három minaretje közül a legmagasabb és egyben a legjobb állapotban lévő. A 40 méter magas egri minaret egyben az Oszmán Birodalom legészakibb ma is álló európai emléke. A város történelméhez szorosan hozzákapcsolódik a szőlőtermesztés is, amihez számtalan program kötődik. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le az Egri Termálfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében