Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Extrém Fürdőzők Társasága és más érdekességek

2017. 02. 15. 10:01
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Szívesen megmártóznának 280 ezer korsó sörben? Fürdenének együtt a makákókkal? Vennének egy jeges fürdőt? Különleges fürdőzési szokások a nagyvilágból.
Nemrég már bemutattunk egy csokorra valót a világ furcsa fürdőiből. Az alábbi négy is különös, és az egyiket akár már itthon is kipróbálhatják. 

Wellness a makákókkal

Japánban, a Nagano hegyei között található forró termálvizes forrás vizében nemcsak az emberek szeretnek megpihenni és átmelegíteni a csontjaikat, hanem az ott élő makákók is. A japán makákók, vagy becenevükön „hómajmok” ma már igazi turistalátványosságnak számítanak. A dermesztő hidegben az apró majmok a termálvizes tavak 50 fokos vizét csak az élelem begyűjtésének idejére hagyják el. A 850 méter magasan fekvő terület szikláihoz turisták, kutatók és a fotósok ezrei érkeznek. A makákók szemmel láthatóan imádják a meleg vizet, együtt pihennek, wellnesselnek az ide érkező emberekkel a gőzölgő vízben.
Extrém Fürdőzők Társasága és más érdekességek

280 ezer korsó sör a medencében

Innsbruck mellett található a Starkenberg kastély, ahol sör manufaktúra és sörmúzeum működik, utóbbiban a sörfőzés rejtelmeibe és történetébe nyerhetnek betekintést az idelátogatók. A kastély legérdekesebb része mindenképpen a világon egyedülálló sör medence komplexuma. 7 darab 13 méteres medence van feltöltve langyos sörrel. Medencénként majdnem 20.000 liter folyékony kenyérben van lehetősége a látogatónak az üldögélésre, pihenésre, kikapcsolódásra és a sörben fürdésre. Az összes medence feltöltéséhez több mint 140.000 liter sör kell, ami 280.000 korsónyinak felel meg.  A sör különböző vitaminokban és kalciumban gazdag, ezért azt tartják, hogy jót tesz a bőrnek, segít a sebeknek gyógyulni és jó pikkelysömörre is. Egy ideje Budapesten a Széchenyi Fürdőben is kínálnak sörfürdőt a komlóból készülő ital rajongóinak.
Extrém Fürdőzők Társasága és más érdekességek

Merülés a jégbe vájt lékben

A masszázs, a gőzfürdő, a szauna különleges és rendkívül extrém keveréke az orosz jeges fürdőzés szokása. Ennek fontos része a speciális orosz szauna, a banja, amely kevésbé forró és száraz, mint finn rokona. Az itt eltöltött 15-20 perc után pedig jön, aminek jönnie kell, ugrás a szauna melletti tó jeges vizébe. A vízfelszín természetesen vastagon be van fagyva, erre léket vágnak, itt ugrik a vízbe a vállalkozó szellemű fürdőző. A víz a lék alatt is jégétől „sűrű”, ember legyen a talpán aki kibír benne 1-2 percnél többet.
Extrém Fürdőzők Társasága és más érdekességek

Extrém Fürdőzők Társasága

Végül jöjjön az egyik legextrémebb példa Kanadából. Itt alakult meg néhány éve az Extrém Fürdőzők Társasága, melynek tagjai nem viccelnek, ha mártózásról van szó. A célkitűzésük, hogy minél több olyan helyen fürdőzzenek (általában egy erre a célra rendszeresített és kihelyezett kádban), ahol fantasztikus panoráma tárul eléjük, ahol gyönyörű kilátásban gyönyörködhetnek fürdés közben. Ha mindez még veszélyes is, annak külön örülnek. Jelmondatuk szerint: fürödni csak festői környezetben, egy kis adrenalin lökettel érdemes. Ahogy a képen is látszik, a táj tényleg gyönyörű, de inkább ne próbálkozzon senki hasonlóval.
Extrém Fürdőzők Társasága és más érdekességek
 

Szóljon hozzá