Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ezek a fürdők is ezerrel pörögtek

2015. 09. 07. 21:05
Forrás: Termál Online
Fürdőzés
A nagy nyári melegnek köszönhetően sokan látogattak el a Somogy megyei termálfürdőkbe.
A Somogy Televízió beszámolója szerint jó szezont zártak a megyében található termálfürdők: 20 százalékkal magasabb árbevételt és vendégszámot értek el, mint tavaly nyáron. A megnövekedett vendégforgalom elsősorban a jó időnek köszönhető, ugyanakkor a hűvösebb napokból is tudtak profitálni Somogy megye termálfürdői. Ilyenkor ugyanis sokan a Balaton mellől keresték fel valamelyik közeli, meleg vizű fürdőt, még a tó déli partjától 70 kilométerre lévő kaposvári Virágfürdőbe is jó néhányan ellátogattak az esős, hűvös nyári napokon – írja a Termál Online.
A Virágfürdőnek idén nyáron 120 ezer vendége volt. Szabó-Löffler Zita, a kaposvári fürdő vezetője elmondta, hogy főleg Somogy, Tolna, Baranya és Pest megyéből érkeztek hozzájuk vendégek, de egyre több volt a külföldi vendég is, főleg horvátok és németek látogattak Kaposvárra. Érdekes az is, hogy rengeteg – három hónap alatt 170 – csoport is megfordult fürdőben.
A legmeglepőbb dolgot Györkös Tamás, a Marcaliban található termálfürdő vezetőjétől közölte: állítása szerint náluk a külföldi vendégek aránya elérte az 50 százalékot. Elsősorban németek, hollandok, oroszok és a környező országokból érkező turisták látogattak el Marcalira. Györkös Tamás szerint azért kedvelik a vendégek a fürdőt, mert 10 hektáron terül el, sok a zöldfelület, így a legnagyobb kánikulában sem volt náluk elviselhetetlenül nagy tömeg.
Augusztus utolsó hétvégéjén naponta 3000-en váltottak jegyet az Igali Termálfürdőbe. Gellért Attila, a fürdő marketingvezetője szerint a sikerük titka a rengeteg nyári program volt, amit nagyon kedveltek a vendégek, és ez a bevételeikben is megmutatkozott.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem