Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Három igazán különös fürdő a nagyvilágból

2017. 02. 14. 20:20
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Mi lenne a legextrémebb fürdőzési forma, amit még jó szívvel kipróbálnának? Egy mélyvörös színű borfürdő? Vagy egy családi merülés a sűrű csokoládé folyamban? Esetleg kipróbálná milyen érzés, amikor gyenge áram járja át a testét fürdőzés közben? Nem mindennapi fürdőzési szokások következnek.

Bizsergető áramlöket

A japán fürdő, az onsen már önmagában is rejtélyes és különleges időtöltést ígér. A fürdőkben legtöbbször nincsenek nagy beltéri medencék, csak két- háromszemélyes „kádak”, esetleg a szabad ég alatt építenek nagyobb fürdőhelyet. A legtöbb onsenben a helyi forrás vizét használják, de egyre gyakoribban a „csípős” fürdők is. Ez az úgynevezett denki buro, ahol a résztvevő egy kis kádban ül, két, ellentétes polaritású tányér között, és gyenge áram járja át a testét. A fürdőzés közben érezhető finom bizsergés a helyi szakemberek szerint jót tesz az izmoknak, de a reumára, vagy a gyulladt ízületekre is kedvező hatással van azoknál, akik ki merik próbálni.
Három igazán különös fürdő a nagyvilágból

Egy teljes medencényi bor

Másik „csodafürdőnk” is a felkelő nap országához kötődik. Ez a borfürdő, melynek során a szőlő és a bor antioxidáns hatását használják ki, aminek köszönhetően bőrünk új életre kel, megfiatalodik. A borfürdőt eredetileg Franciaországban a brodeaux-i borvidéken „találták fel”. Ma azonban a legnagyobb érdeklődést a japánok mutatnak a vörösboros fürdő iránt. Ráadásul itt nem csak kis mennyiségben, egyszemélyes kádakban, kezelésként alkalmazzák a nedűt, hanem afféle buliként fogják fel. A világ talán legnagyobb borfürdője Tokiótól 80 kilométerre, Hakone-ban található. Az ott működő Juneszun fürdőkomplexum többek között vörösboros medencéjéről híres, a medence mellett egy 3,6 méteres borosüveg van, és naponta friss bort öntenek bele. A fürdőzők akár bele is kortyolhatnak. Ugyanebben a fürdőben egyébként másfajta különleges medence is várja a látogatókat, van például olyan medence, amelyik szakéval van feltöltve, amely állítólag eltünteti a szeplőket és a bőrhibákat. De létezik zöld tea fürdő is, amely jó a bőrnek és javítja az immunrendszert.
Három igazán különös fürdő a nagyvilágból

Elmerülve a csokis élvezetben

Csokoládé masszázsok és kezelések ma már Magyarországon is sokfelé várnak minket. Ennél sokkal többet nyújt az egyik csokoládégyár, a Hershey, amely az Egyesült Államokban, Pennsylvaniában működik. Ez Amerika egyik legnagyobb csoki manufaktúrája, amely valóságos kakaó Kánaánt működtet közvetlenül a gyár mellett. A Chocolate Spa Hotel mindenféle csokoládés kezelést kínál a masszázstól az arcpakoláson át egészen a fürdőig. Utóbbi esetében hígított csokoládéöntettel töltik fel a medencét, amelynek kellemes illata bódítja és pihenteti a szellemet, a bőrrel pedig egészen egyszerűen csodát tesz.
Három igazán különös fürdő a nagyvilágból

Szóljon hozzá