Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Hivatalosan is gyógyhely lett Tapolca

2014. 10. 10. 16:51

Fürdőzés
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal október 7-i határozatával gyógyhellyé minősítette Tapolca belvárosának egy részét. Ezzel Tapolca lett a 18. gyógyhellyel rendelkező településünk.
A cím elnyerését a nemzetközi hírű gyógybarlang és az ott folyó gyógyászati tevékenység alapozta meg. A gyógyhely területe magában foglalja a tapolcai Deák Jenő Kórház területét, a mellette elterülő Hunguest Hotel Pelion szállodát és parkját, a Tavasbarlang bejáratának környékét, illetve a festői szépségű és egyedi hangulatú belvárosi Malom-tó környezetét is.
A város vezetése a cím elnyerésétől a gyógyturizmus számára a jövőben nyitva álló fejlesztési források elérését, ezáltal a hazai és nemzetközi egészségturisztikai forgalom további élénkülését várja. Erre minden esély megvan, mivel a barlangterápia iránt a levegőszennyezés növekedése miatt világszerte egyre nagyobb az érdeklődés. A gyógyhelyi címben rejlő lehetőségek kihasználásával Tapolca a Balaton-térség egyik vezető gyógyturisztikai központja lehet.
Forrás: Turizmus.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Nyári füdőtippek

Tombol a nyár! Élvezze a strandmedencék, csúszdák, a melengető termálvíz, a kényeztető wellness kezelések és a széleskörű gyógyszolgáltatások különleges hatását! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem