Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Így lehet kimaxolni a fürdőzést

2015. 11. 01. 20:36
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A fürdők évezredek óta szolgálnak a gyógyulás helyszínéül, helyiek, római katonák, uralkodók és koldusok zarándokoltak el azokhoz a forrásokhoz, melyekről híre ment, hogy fájdalomcsillapító vagy gyógyító hatással bírnak.
A fürdők – az élményelemek mellett – máig a nyugalom, a megújulás és a kikapcsolódás ígértével csábítanak. Masszázsok, különböző test- és arckezelések segítenek, hogy karbantartsuk szervezetünket és megőrizzük szellemi jóllétünket.
Adunk néhány tippet, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy fürdőben eltöltött napból.

Masszíroztassunk

A masszázs az egyik legnépszerűbb kezelés a fürdőkben és a wellness szállodákban. Számos pozitív egészségügyi hatással bír; megnyugtatja az idegrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, javítja a vérkeringést, segít tápanyagot és oxigént juttatni a sejtekbe, illetve megszabadulni a salakanyagoktól. És nem utolsó sorban elképesztően jól is esik. Ugyanakkor a masszázs lényegesen több mint szimpla élvezet. A rendszeres masszázs rugalmasan és éberen tartja az izmokat, ezáltal segít, hogy minél jobban érezzük magunkat, javítja az életminőséget.

Törődjünk a bőrünkkel

Bőrünk a legnagyobb szervünk, egy szigetelő pajzs, ami megvédi az összes többi szervünket, miközben a tapintás révén információkkal is ellát minket a világról. Olyan erőteljes környezeti hatásoknak van kitéve, mint a napsugárzás, vagyis igazán megérdemli a védelmet. Az arckezeléseket gyakran tekintik csupán szimpla kényeztetésnek, pedig táplálják és megújítják az arcbőrt. A testradírozás megszabadít az elhalt hámsejtektől, a pakolások méregtelenítenek, illetve táplálják a bőrt.

Méregtelenítés

Fürdőkben kevésbé jellemző, azonban a wellness szállodák gyakran ajánlanak különböző méregtelenítő csomagokat. Ezek a léböjttel vagy nyersétel diétával egybekötött programok arra épülnek, hogy a méregtelenítés ideje alatt testünk elkezdi felhasználni a zsírtartalékait. Ahogy a zsír lebomlik, a benne található méreganyagok kiszabadulnak a véráramba, ahol a szervezetünk keringési és kiválasztó rendszere megszabadul tőlük. A rendszeres méregtelenítők azt állítják, több energiájuk, tisztább bőrük és jobb emésztésük lesz egy ilyen kúrától.

Inspiráció a mindennapi rutinhoz

Egy méregtelenítő kúra a wellness szállodában semmit sem ér, ha hazatérve azonnal rávetjük magunkat a kólára és csipszre. Ki kell alakítani a napi rutinunkat – sok folyadék, zöldség és mozgás – annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk. Ebben segíthet egy wellness kiruccanás, ahol ötleteket meríthetünk az egészséges ételek és a különböző fitnesz órák széles tárházából. A megfelelő környezet és a hozzáértő szakemberek segíthetnek megtalálni a kellő motivációt a szükséges változtatásokhoz.

Fejlesszük mindennapi edzéseinket

Az edzés a fiatalság forrása, azonban mindenkinek meg kell találni a számára leginkább megfelelő mozgásformát. A wellness hotelekben fellelhető számos különböző óratípus, illetve kirándulási lehetőség közül könnyen kiválaszthatjuk, mi az, amit valóban hosszú távon tudunk csinálni. Ha pedig már megtaláltuk azt az edzéstípust, amit szeretünk csinálni – legyen az futás, erőedzés vagy úszás – akkor a személyi edzők segíthetnek a további fejlődésben.

Pihenés és kapcsolatépítés

Időnként csupán arra van szükségünk, hogy elmeneküljünk a mindennapok elől egyedül vagy a szeretteinkkel. A fürdő kiváló helyszín ahhoz, hogy kicsit törődjünk önmagunkkal és úgy töltsünk el egy napot, ahogyan szeretnénk. Keljünk fel későn, olvassunk egy kicsit, sétáljunk egy nagyot, majd menjünk el a fürdőbe, esetleg próbáljunk ki valamilyen kezelést is. Egy ilyen nap tökéletesen alkalmas rá, hogy kicsit közelebb kerüljünk önmagunkhoz, vagy szeretteinkhez.

Tudatosság és meditáció

A meditációnak és a tudatosságnak számos pozitív egészségügyi hatása van, javít az emberi kapcsolatainkon, csökkenti a stresszt és depressziót, boldogabbnak érezzük magunkat tőle. A fürdőben lassabban folynak az események, éppen ezért remek helyszín a meditáció és a tudatosság gyakorlásához.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Soproni feltöltődés

Tökéletes kikapcsolódásra vágyik? Irány Sopron, a hűség városa és a város legnagyobb szállodája az Alpok lábánál! A Hotel Szieszta felhőtlen pihenést és kikapcsolódást biztosít nyugodt erdei környezetben, svédasztalos reggelivel és vacsorával, illetve a szálloda wellness szigetének használatával. Megnézem