Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Ilyen lett a demjéni barlangfürdő - képek

2015. 02. 07. 08:41
Szerző: Werkner Anita  Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Múlt szombaton kinyitott a régóta várt barlangfürdő Demjénben. Vajon mire számíthatnak a vendégek?
Cikkünk 2015. 02. 07-én, a fürdő megnyitását követően frissült utoljára, előfordulhat, hogy egyes részei már nem aktuálisak.
A Demjéni Termál Völgyről minden naprakész információ (árak, nyitvatartás, medencék, szaunák, szolgáltatások) a fürdő adatlapján olvasható.

Január 31-én hosszú várakozás után végre megnyitotta kapuit a demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdő, így mostantól hazánk két barlangfürdővel is büszkélkedhet (a másik a miskolctapolcai). A frissen átadott létesítmény 760 méter hosszú barlangrendszerével és 1500 négyzetméter vízfelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít.
Ilyen lett a demjéni barlangfürdő - képek
A jó munkához idő kell - tartja a mondás; a népi aforizma különösen igaznak bizonyult a demjéni beruházás esetében. A településen nyolc éve fejlesztenek, 2012-ben adtak át egy négycsillagos gyógy- és wellness hotelt, illetve a gyógyfürdő medencéit is felújították. A barlangfürdő átadását eredetileg 2013 végére ígérték, majd 2014 tavaszára, aztán nyárra, majd szeptemberre, 2015 januárjában végre ki is nyitott. A most felavatott barlangfürdő uniós támogatással, egymilliárd forintból készült el.
Ilyen lett a demjéni barlangfürdő - képek
A barlangfürdőhöz csatlakozik egy hegybe süllyesztett, 24 méter átmérőjű és 25 méter mélységű csúszdatorony, amihez nem kevesebb, mint 550 méternyi csúszófelület tartozik. A korábbi tájékoztatás szerint készült egy 133 méteres sodrópatak és több gyermekmedence is.
Ilyen lett a demjéni barlangfürdő - képek

Hazánk legifjabb gyógyvize

A demjéni fürdőben hazánk legfrissebben feltárt gyógyvize csordogál. A 690 méter mélyről feltörő, 68 fokos víz nátrium-kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvíz, melynek vas- és kovasav-tartalma is jelentős. Serkenti a vérkeringést és alkalmas az ízületi panaszok enyhítésére is. Segít csontritkulás, csontsérülések és köszvény esetén, de ortopédiai műtétek utókezelésére is használható. Sőt még a bőr faggyúmirigy megbetegedései, valamint gyulladásos bőrbetegségek esetén is hasznos.
Ilyen lett a demjéni barlangfürdő - képek
A barlangfürdőhöz kapcsolódó gyógyfürdő eddig is üzemelt. Különlegessége, hogy mindennap hajnali kettőig van nyitva, így a fürdőzőknek bármikor lehetőségük van egy kis éjszakai mártózásra. A wellness részlegen gőzkabin, finn szauna, merülő medence, Kneipp-medence és sókamra várja a vendégeket.
Ilyen lett a demjéni barlangfürdő - képek
Fürdőajánló
Demjéni Termál Völgy
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...