Ki veszi idén bérbe a Csornai Termálfürdőt?

2019. 03. 01. 19:19
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A tavalyi évhez hasonlóan ismét bérbe adják a Győr-Moson-Sopron megyei fürdőt. A leendő bérlőnek a nyári hónapokban kell üzemeltetnie a csornai strandot, a termálvizet a város ingyen biztosítja.
A fürdő a csornai önkormányzat tulajdona, amelynek legutóbbi testületi ülésen döntöttek arról, hogy pályázatot írnak ki az üzemeltetésre, mivel a fürdő jelenlegi üzemeltetőjének bérleti szerződése április 30-án lejár. A pályázatra március 11-ig lehet jelentkezni.
Az egy éve zajlott pályázati eljárás eredményeképpen új szerződéssel, a régi üzemeltető kapott lehetőséget a termálfürdő működtetésére. Most ismét egy évre szóló szerződést kötnek majd az új bérlővel, azonban a megállapodásban rögzítik, hogy az önkormányzat a jogviszonyt bármikor felmondhatja, amennyiben a fürdő fejlesztésére befektető jelentkezik, illetve saját vagy pályázati forrásból nagyobb léptékű fejlesztésbe kezd.
Ki veszi idén bérbe a Csornai Termálfürdőt?
A szerződésben rögzítik majd a felek kötelezettségeit is, mely szerint a leendő bérlő feladata lesz a fürdő menedzselése, és a megnyitáshoz szükséges hatósági engedélyek beszerzése, az üzemeltetéshez kapcsolódó egyes feladatok elvégzése (parkgondozás, takarítás, a medencék üzemeltetése, villamossági felülvizsgálatok elvégzése). A város ingyen biztosítja majd a termálvizet, viseli a járulékos költségeket és egyéb feladatokat – számol be róla a kisalfold.hu. A bérlő szezonban, azaz a nyitvatartás időszakában havonta 90 ezer forintot fizet a tulajdonosnak.
A Csornai Termálfürdőben összesen 5 medence van. Közülük kettőt a rendkívül magas ásványi anyag tartalmáról ismert termálvízzel töltik fel, a gyermekpancsoló, az úszómedence és a tanmedence vízellátását közműhálózattal biztosítják. A fürdő megnyitását ebben az évben is  június elejére tervezik.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide