Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Kiváló a Hévízi-tó minősége

2015. 05. 29. 09:08
Forrás: Termál Online
Fürdőzés
Áprilisban mintát vettek a Hévízi-tóból a Környezetegészségügyi Intézet szakemberei, a víz minőségét kiválónak találták.
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) rendszeresen vizsgálja a szabadvízi fürdőhelyek vízminőségét. Ebbe nem csak a nagyobb tavak, folyók mellett kialakított strandok tartoznak bele, hanem a Hévízi-tó is. Az intézet adatbázisa szerint a Tófürdőből legutóbb idén április 21-én vettek mintát, amelynek a minőségét kiválónak találták – számolt be róla a Termál Online.
Ez nem véletlen, hiszen a termálvizű tavat tápláló források vízhozama másodpercenként több mint 400 liter. Ez arra elegendő, hogy a gyógytó vízmennyisége hetente kétszer teljes mértékben kicserélődjön.
Az OKI szakemberi május 18-án Nyíregyháza-Sóstón is mintát vettek az ottani tóból. A mintákat kielemezve szintén kiváló minősítést adtak a víznek, így az ottani strandfürdőnek is. A nyíregyházi sós vizű szikes tó 9,5 hektár területű, az átlagos vízmélysége 1,5 méter a gyógyhatását pedig már Mátyás király korában is ismerték. 2013 óta a tó környéke gyógyhelynek számít.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...