Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Ma is gyógyít a császárok fürdőhelye a határtól egy órányira

2016. 11. 01. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Hallottak már Daruvárról? A termálfürdők rajongóinak kár lenne kihagyni a Római Birodalom egykori ékkövét, amely alig egyórás útra fekszik a horvát magyar határtól. Daruvár és a helyi termálfürdő ma már Horvátország egyik kedvelt wellness úti célja, ismerjék meg Önök is!
A Daruvári fürdő Horvátországban, Pozsega megyében fekszik, a Drávától  és a Szávától pár órai távolságra. Ha Barcs felé indulunk, alig 60 km-t kell autóznunk a határtól és már oda is értünk. A fürdő kies fekvése, egészséges éghajlata, gyógyerejű vize, s kiváltképp nagyszerű földrajzi adottságai miatt nagy népszerűségnek örvend, melynek 37-50 °C-os radioaktív gyógyvizét már a rómaiak is ismerték.
Ma is gyógyít a császárok fürdőhelye a határtól egy órányira

Császárok fürdőhelye volt

Daruvár (Daruvar) a Római Birodalom idejében Aquae Balissae néven volt ismert a Papuk-hegy lábánál eredő meleg vizű forrás miatt. Hadrianus, Marcus Antonius, Commodus császárok is ismerték: egy alkalommal Nagy Constantin római császár is megmártózott itt. A város három középkori településből alakult ki és 1760-ban a környező vidékkel együtt a magyar Jankovics Antal gróf tulajdonába került. A mai Daruvár a Jankovics grófok birtokaként működött, ekkor épült fel a barokk kastély a hatalmas parkkal. Gyógyfürdőjét is a Jankovicsok kezdték kiépíteni a 18. században. Elsőnek az Antal fürdő épült meg a római maradványok alapjain, majd 1810 és 1818 között felépült a János fürdő is.
Ma is gyógyít a császárok fürdőhelye a határtól egy órányira

Ma már korszerű wellness központ

Ma a daruvári wellness, a "Daruvarske toplice" ma már nagyon sokféle lehetőséget kínál a gyógyulni vagy pihenni vágyóknak, integrálva a termálvíz és gyógyiszap jótékony hatásait. A modern, nemrég megújult komplexum 1800 négyzetméteres területén egy fedett és két szabadtéri medence várj a látogatókat. A spa zónában jacuzzi, finn és török szauna, relaxáló szoba és fitnesz központ áll rendelkezésre. A szolgáltatások közül érdemes kipróbálni a sokféle masszázs valamelyikét, amelyek között lávaköves és nyirokmasszírozás is szerepel a kínálatban.
Ma is gyógyít a császárok fürdőhelye a határtól egy órányira

Zöldellő kisváros

A Daruvarske toplice mellett a település a zöld város imidzsét ápolja; virágos közparkok és több évszázados fák, örökölt és megszerzett értékek díszítik. A szőlőtőke termesztésének kultusza évszázados hagyománnyal rendelkezik, mivel a Papuk hegység szelíd és napfényes lankái ideálisak a szőlőtermesztéshez. Éppen ezért rendezik meg Daruvaron a Kontinentális-Horvátország borfelhozatalát bemutató Vinodar kiállítást.
Ma is gyógyít a császárok fürdőhelye a határtól egy órányira

Szóljon hozzá