Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Sikerrel kezelték a meddőséget a gyógyfürdőben

2016. 04. 23. 13:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A harkányi gyógyvíz gyógyító erejét egy igazi sikertörténeten keresztül, egy boldog kismamával mutatta be az Új Harkányi Hírek a közelmúltban.
Egyedülállóan magas kéntartalmú gyógyvíz, mely Harkány alatt, a Tenkes-hegy lábánál tör fel, és 1823 óta ismert, jótékony hatásait mozgásszervi betegségekben fejti ki leginkább, de olyan problémák esetében, mint a pikkelysömör vagy a nőgyógyászati megbetegedések közül a meddőség is sikeresen alkalmazható – hangzott el Új Harkányi Hírek riportműsorában.

Nem termálfürdő: gyógyvizes fürdő

Ez nem sima meleg vizes fürdő, nem termálfürdő, hanem egy gyógyvizes fürdő – fogalmazta meg Dr. Varga Péter a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház nőgyógyász főorvosa. Úgy kell elképzelni, mintha a betegek egy gyógyszeres oldatba ülnének bele. A hidrogén-szulfit tartalom miatt vérátáramlást tudja fokozni a szövetekben. A tévhitekkel ellentétben, nem csak a vízbemerüléssel történik meg a gyógyvíz felszívódása, hanem legnagyobb mennyiségben a légutakon keresztül, de nők esetében  a hüvelyhámon keresztül is.  Jelentős javulás tapasztalható a női kismedencei szervekben, a petefészek működésben, a petevezető átjárhatóságban, a méhnyálkahártya megvastagodásban is egy-egy gyógyfürdőkúra után.

A meddősség több lépésben kezelhető eredményesen

A meddőség gyakori oka a krónikus méhnyakgyulladás és az endometriózis, melynek gyógyításában a kénes gyógyvíz és a kádfürdőkezelés mellett, a gyógyiszappakolás, kismedence és gátizom torna, dietoterápia , és klinikai pszichológussal történő rendszeres konzultáció is a gyógyítási protokoll része. 

A sikertörténet

Egy boldog anyukát és fél éves kislányát is megismerhettük a riportfilmből. A nőnek endometriózis miatt éveken keresztül nem sikerült a fogantatás.  A főorvos úr és betege már az első alkalommal, egy háromhetes kúra kapcsán tüneti javulást tapasztalt, és néhány hónappal a kezelés befejezése után, a várva várt eredmény, egy pozitív terhességi teszt is megérkezett. A kismama elmondta, hogy kétévente, prevenciós jelleggel szeretné megismételni a kezeléseket, hiszen szeretnének gyermekinek még egy kistestvért.
A lenti videóban Ön is megismerkedhet a kismama történetével.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...