Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Videóra vették a Széchenyi titkait

2016. 01. 21. 20:40
Forrás: Termál Online
Fürdőzés
Az egyik kereskedelmi csatorna a Széchenyi Gyógyfürdőről készített műsort.
A TV2-n futó Több mint TestŐr című műsor adásában ellátogattak a budapesti Széchenyi Gyógyfürdőbe. A műsorban elhangzott, hogy a termálforrások száma alapján Budapest már az 1900-as évek eleje óta a világ „fürdő fővárosának” számít. Budapesten csak műemlék fürdőből hét található, ami szintén kuriózum.
Sokáig csak a budai oldalon működtek fürdők, Pest első termálfürdője a Széchenyi volt. Az első fürdő még Artézi néven nyílt meg 1881-ben, a ma is ismert, kupolás épületet 1913-ban adták át – már Széchenyi Fürdő néven.
Mind a mai napig az itt található termálkút számít Budapest legmelegebb hőforrásának, hiszen 76-79 Celsius-fokos víz tör a felszínre. A bőséges hőenergia révén a Széchenyi Gyógyfürdő fűtését is megoldják a termálvízzel, sőt a szomszédos állatkertnek is jut belőle: nemcsak fűtésre használják, hanem a vízilovak medencéjét is a Széchenyi termálvizével töltik fel.

Szóljon hozzá