Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Vulkáni forrásból tör fel a gyógyvíz a stájerországi fürdőben

2022. 06. 03. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A Stájerországban található Bad Blumau fürdő 8500 négyzetméteres területével az egyik legnagyobb wellness fürdőnek számít Ausztriában, ráadásul a Melchior és Vulkania gyógyforrásból feltörő 110 fokos víz a legforróbb termálvíz a térségben.
Bécsben járva a Hundertwasser házat szinte minden turista felkeresi, a színes és aszimmetrikus falakból álló épület, amelyen nincs két egyforma ablak kedvelt épülete az osztrák fővárosnak. Kevesebben ismerik azonban a Stájerországban található Bad Blumau fürdőt, amelynél az építész-filozófus képzelőerejének semmi sem szabhatott határt. Úti célunk ma Bad Blumau Stájerországban!

Hundertwasser álma

A huszadik század egyik legérdekesebb művésze, az építész-filozófus Friedensreich Hundertwasser azt vallotta, hogy: „Annyi sok vonal van, millió és millió, de halálos csak egy van köztük: a vonalzóval húzott.” Ennek megfelelően tervezte épületeit, amelyek mindig a megszokottnál több ablakkal néznek a világba és mindig szerves részei az őket körülvevő természeti környezetnek. A mester szerint: „Csak ha úgy szereted a fákat, mint önmagadat, akkor van esélyed a túlélésre.” Ennek megfelelően az Európa legjobb fürdőkomplexuma címére is joggal pályázó Hundertwasser fürdő 2500 tarka ablakkal, virágokkal, növényekkel fedett hullámzó tetőkkel és két gyógyforrásból táplálkozó termálvizű medencékkel várja a gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat.
Vulkáni forrásból tör fel a gyógyvíz a stájerországi fürdőben
A festői tájba beépülve talán itt valósult meg leginkább az osztrák építész vágya: az organikus építészet műremekét alkothatta meg. A növényekkel és fákkal beültetett tetők alatt a formák változatos girbegurba világa épült meg. 2500 ablaka eltérő méretekben nyílik a tájra, a színek kavalkádja még vidámabbá varázsolja a hangulatot. A belső kialakításban is megelevenedik Hundertwasser álma. Érdekes formák, természetes anyagok, rendhagyó kialakítás. A tágas tereket zegzugos folyosók és kis titkos helyek teszik még varázslatosabbá.

3000 négyzetméter fürdőfelület

Bad Blumau Fürstenfeld kisváros közelében, Stájerország keleti részén található, a Rábafüzesei határátkelőhelytől 26 km-re.  A turistaparadicsom 8500 négyzetméteres területével az egyik legnagyobb wellness fürdőnek számít Ausztriában, ráadásul a Melchior és Vulkania gyógyforrásból feltörő 110 fokos víz a legforróbb termálvíz a térségben. A termálvíz magas só és ásványianyag-tartalma elsősorban a keringési rendellenességtől, az izomfájdalomtól szenvedőknek és a légzőszervi problémákkal küzdőknek hasznos. A vendégeknek csaknem 3000 négyzetméter vízfelület áll rendelkezésre, 11 kül- és beltéri medencével. A szauna szigeten többek közt a római izzasztóterem, a finn kültéri szauna, török gőzfürdő, bioszanárium, tepidárium közül választhatunk. A teljes ellazulást itt további speciális szolgáltatások biztosítják.

Vulkáni forrásból tör fel a gyógyvíz a stájerországi fürdőben
Kastélyok között

Az aktív szabadidő-eltöltést igénylők a sportok széles választékából tallózhatnak, lehet teniszezni, lovagolni, strandröplabdázni, de a közelben 5 golfpálya is rendelkezésre áll. A gyönyörű környéken mintegy 80 km bicikliút épült, de túrázni is érdemes a közeli hegyekben. Aki hosszabb időre érkezik, és szívesen megismerné a környéket, annak érdemes felkeresni Güssing várát, a Herberstein várkastélyt és az ott található állatkertet, vagy Riegesburg várát is.
Fürdőajánló
Bad Blumau

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Örömteli pillanatok az egész család számára!

Ismerd meg a Hotel Narád & Park**** gyerekbarát szolgáltatásait! Megnézem