Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

5 pályás csúszdával bővül a Harkányi Fürdő - már idén nyáron csúszhatunk rajta

2024. 01. 16. 15:36
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Az önerőből megvalósuló csúszdatorony a Lepke medencéhez kapcsolódik majd, nyártól így már összesen 16 csúszdával várja a vendégeket a fürdő. Öltözőszekrényekkel is bővül a strand, karbantartásra, energiatakarékosságra is áldoznak.

Harkány Város Önkormányzata 2023. szeptemberében felhatalmazta a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezetését, hogy a fürdő területén új turisztikai attrakció létesüljön. A strand forgalmi adatai alapján a csúszdapark kialakítása mellett döntöttek. 

 

Önerős beruházások 

 

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt, az elmúlt évben folytatott felelős gazdálkodásának köszönhetően önerős beruházásként valósítja meg a beruházást. A tavalyi évben fennállásának 200. évfordulóját ünneplő Harkányi Gyógy- és Strandfürdő az új csúszdaparkkal azt a célt tűzte ki, hogy a strandi élményelemek számának növelésével még szélesebb közönséget tudjon megszólítani a fürdővendégek körében. 

A 2022-ben átadott Harka Vízivilág után most újabb kültéri csúszdákkal bővül a strand szolgáltatási portfóliója. Az új csúszdákat, amelyek a Lepke medencéhez kapcsolódnak majd, már az idei nyári szezonban üzembe helyezik.

Az új beruházás mellett további fejlesztések is kezdődnek. 

Öltözőszekrényekkel bővülhet a strand, és a gyógymedencék burkolati hibáinak kijavítása is megkezdődik valamint a gyógymedencék árnyékolóit is újtaépítik. Az önerős beruházások mellett megindul a fürdő naperőművének építése is uniós támogatásból.

 

Vendégszám növekedés 

 

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. 2023 novemberében növelni tudta vendégeinek számát az elmúlt évek azonos időszakához képest. Az év végi hajrának köszönhetően pedig közel félmilliós vendégforgalommal zárta a tavalyi évet. 

A téli időszakban számos beltéri programmal várja a vendégeket a Harkányi Gyógy - és Strandfürdő. A Fürdőben, a gyógyfürdő részlegben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 C° vízhőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást. 

 

Sokrétű gyógyvíz

A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során. A harkányi gyógyvíz bizonyítottan hatásos a pikkelysömör (psoriasis) tüneteinek enyhítésében. 

 

Beltéri élmények

 

A gyógyfürdő mellett üzemel a Harka Vízivilág, mely a fiatalok, családosok részére biztosít élményeket. 766 m² vízfelülettel és 3 csúszdával élménymedencével, sodrófolyosóval, ugrómedencével. 

A Vízivilág mellett várja a vendégeket a Szaunavilág, ahol a szaunákon túl pezsgőmedence, tepidárium, kneipp medencék várják a vendégeket.

 

Harkány legmagasabb pontja

 

A régió legnagyobb csúszdaparkja lesz a harkányi strandon A 13,5 hektáros fürdő több mint 7500 m² vízfelülettel várja vendégeit. A most megvalósuló ötpályás csúszdapark a meglévő hétpályás és a beltéri négypályás csúszdaparkkal kiegészülve a régió legnagyobb csúszdaparkjává válik, összesen 16 csúszda várja a vendégeket a harkányi fürdőben. A megvalósuló ötpályás csúszda indítótornya Harkány város legmagasabb pontja lesz. Az összesen 16 féle csúszdapályával (köztük családi-, test-, turbolance, ufó-, kamikaze kültéri és beltéri) rendelkező komplexum kicsik és nagyok számára is élvezhető csúszdái a régió egyik jelentős élményturisztikai célpontjává teszik a strandot.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...