Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A berettyóújfalui Bihar Termálliget az ország legújabb gyógyfürdője

2024. 05. 24. 10:36
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A hajdú-bihar megyei város fürdője 2024. május 21-től viselheti a gyógyfürdő címet, miután egy több éves fejlesztési folyamat ért el egy fontos állomásához.

Berettyóújfalu városa május 23-án ünnepli a város napját, hiszen 1608-ban ezen a napon kapott kiváltságlevelet Báthory Gábor erdélyi fejedelemtől. A jeles napot minden évben több napos programsorozattal ünnepli meg a határmenti kisváros. Így többek között koncertekkel, Berettyóújfalut bemutató fotókiállítással, futóversennyel és kulturális programokkal ünneplenek a bihari település lakói.

 

Gyógyfürdő egyetemi háttérrel

2024. május 23-án tartott ünnepi testületi ülésen, Muraközi István polgármester egy újdonságról is beszámolt, hiszen a tavaly átadott Bihar Termálliget május 21-től viselheti a gyógyfürdő elnevezést, így jelenleg ez hazánk legújabb gyógyfürdője.

 

Ezzel a kormányhivatali határozattal egy több éves folyamat ért célba, amikor a magyar állam támogatásával közel 3,5 milliárd forintos fejlesztésből megújult és gyógyászati részleggel bővült a korábbi uszoda és strandfürdő. A gyógyászati eszközök beszerzését egy újabb pályázattal biztosította az önkormányzat, így a Debreceni Egyetem által üzemeltetett kórház szakmai hátterére épülő gyógyászati részleg idén elkezdte működését.

 

Szálláshely fejlesztési is folyik

Zámbori Péter, az önkormányzati tulajdonú Herpály Vagyonkezelő Kft. – mint a gyógyfürdő üzemeltetője – tájékoztatása szerint a fürdőkomplexum így vált teljessé, hiszen a kültéri strandmedencék és a fedett uszodarész kibővült egy korszerű gyógyászati központtal, s vált regionális gyógyfürdővé. Az ügyvezető további fejlesztésekről is beszámolt, hiszen májusban nyitották meg a Bihar Termálliget lakókocsis kempinget, de a fürdőhöz kapcsolódó szállodai fejlesztéseken is már gőzerővel dolgoznak a háttérben.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...