Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi kirándulástippekTavaszi kirándulástippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Bihar Termálliget - Berettyóújfalu
Nyitva van

Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk

Május 1-től a már nyitva tartó gyógyvizes medencék mellett a termálvizes úszómedencét és a jacuzzit is igénybe lehet venni.

Május 1-től hétfőtől vasárnapig 9.00-20.00 óráig tart nyitva a Bihar Termálliget Strandfürdője.

A gyermek- és az élménymedencéket az időjárástól függően - tervezetten június 1-től nyitják meg.A berettyóújfalui strand és fürdő, a Bihar Termálliget egyaránt kínál sportolási és szórakozási lehetőséget az idelátogatók számára. A fürdőben gyógyvíz és többféle medence található.

A fürdő nyitvatartását itt találjuk. 
Az árakról itt tájékozódhatunk. 


Történelem

A fürdő első „leventemedencéje” 1927-ben épült. Az 1960-70-es években két új medencét létesítettek, így akkorra már egy langyos vizű befelé mélyülő medence, egy gyógyvizes ülő- és pihenő medence és egy gyermekmedence is üzemelt a fürdőben. 1995-ben pedig egy uszoda komplexummal bővült a strand, amelyben forgatott vizű, fedett, gyógyvizes ülő- és pihenő medence, valamint szauna, szoláriumok és masszázsok is várják a feltöltődni vágyókat. 2001-ben az üzemeltető felújítatta a  „leventemedencét” és környékét, emellett új büfé, pénztár is helyet kapott. 2009-ben pedig öt új medence épült, megváltozott a fürdő arculata és számos új szolgáltatással bővült a kínálat. 

Gyógyhatású víz

A Bihar Termálliget hévizét 1997-ben hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították. A fürdő egy közelben található gyógyvizes kútból kapja az utánpótlást, a mélyből feltörő termálvíz 63 fokos. Az itt található nátriumos, hidrogénkarbonátos, metakovasavas víz elsősorban degeneratív mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmazható.

Hova kiránduljunk a környéken? 

A Bihari Múzeumban az állandó kiállításon régészeti és helytörténeti egységeket nézhetünk meg, emellett van még két néprajzi terem az irodalomtörténeti és egy játéktörténeti kiállítással. A Berettyóújfalu határában található csonkatorony az eredetinek csak egy kis töredéke. Az itteni egykori település XII. századi román stílusú monostorának maradványa. A várostól 10 percnyire található Zsákán mindenképp látogassunk el a Rhédey Kastélyhoz, mely bástyaszerű elemekkel díszített formájával hívja fel magára a figyelmet, magán viselve a XIX. század kedvelt építészeti stílusának, a romantikus historicizmusnak a jegyeit. A kastély jelenleg az egyetlen Rhédey emlékhely Magyarországon. A magyar történelem szempontjából meghatározó Rhédey családnak állít méltó emléket állandó kiállításaival.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Bihar Termálliget - Berettyóújfalu aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében