Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Bihar Termálliget - Berettyóújfalu
Nyitva van

Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk


A berettyóújfalui strand és fürdő, a Bihar Termálliget egyaránt kínál sportolási és szórakozási lehetőséget az idelátogatók számára. A fürdőben gyógyvíz és többféle medence található.

A fürdő nyitvatartását itt találjuk. 


Az árakról itt tájékozódhatunk. 


 

Gyógyvizes úszómedence

 

A fürdő első medencéje, az ún. „leventemedencéje” 1927-ben épült. Ez a medence ma az ország kevés számú gyógyvizes úszómedencéinek egyike.

Az 1960-70-es években két új medencét létesítettek, így akkorra már egy langyos vizű befelé mélyülő medence, egy gyógyvizes ülő- és pihenő medence és egy gyermekmedence is üzemelt a fürdőben. 1995-ben pedig egy uszoda komplexummal bővült a strand, amelyben forgatott vizű, fedett, gyógyvizes ülő- és pihenő medence, valamint szauna, szoláriumok és masszázsok is várják a feltöltődni vágyókat. 2001-ben az üzemeltető felújítatta a  „leventemedencét” és környékét, emellett új büfé, pénztár is helyet kapott. 2009-ben pedig öt új medence épült, megváltozott a fürdő arculata és számos új szolgáltatással bővült a kínálat. 
A legújabb, 2023. nyarán befejeződött fejlesztésnek köszönhetően felújították a fürdő fedett úszómendencéjét, új fedett gyógyvizes medence és tanmedence létesült, valamint a gyógyászati részleg is megújult.
 

Gyógyhatású víz

A Bihar Termálliget hévizét 1997-ben hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították. A fürdő egy közelben található gyógyvizes kútból kapja az utánpótlást, a mélyből feltörő termálvíz 63 fokos. A vizsgálatok alapján az itt található nátriumos, hidrogénkarbonátos, metakovasavas gyógyvíz elsősorban degeneratív mozgásszervi betegségek esetén jótékony hatású.
 

Télen is szabadtéren

A fürdő szabadtéri gyógymedencékkel is rendelkezik, amelyek a téli szezonban is használhatóak. Így a Bihar Termálligetben is egyszerre élvezhetjük a téli friss levelegőt és a gyógyvíz jótékony hatását.

 

Strand

A fürdő szabadétri részén a már említett gyógyvizes medencéken kívül szabadtéleri jacuzzi (!) strand- és élménymedence várja vendégeket. Mindehhez nagy parkosított terület is társul, ahol a fák árnyékai alatt hűsölhetünk a legmelegebb napokon is.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Bihar Termálliget - Berettyóújfalu aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében