Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A fürdőknek nem kell bezárniuk, de van ahol elmaradnak a rendezvények

2020. 03. 11. 14:46
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
A színházakkal és a mozikkal ellentétben a fürdőknek nem kell bezárni, azonban a nagyobb rendezvényeket már több helyen törölték.
A járványügyi helyzetre való tekintettel a kormány betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket, és bezáratja a színházakat és a mozikat. Az intézkedés nem vonatkozik a bevásárló központokhoz és az éttermekhez hasonlóan a fürdőkre sem.
Ezt több fürdő és a Magyar Fürdőszövetség is megerősítette. A siófoki Galerius Fürdő Facebook posztja foglalja ezt össze legpontosabban:
A 41/2020. Korm rendelet egyelőre nem tartalmaz semmilyen korlátozást, ami kifejezetten a fürdőszolgáltatásokra vagy fürdőüzemeltetőkre vonatkozna. A rendelet 4.§ d) pontja szerinti, rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat ténylegesen csak a külön meghirdetett rendezvényekre kell alkalmazni.
A nagyobb látogatószámmal járó rendezvényeket ennek értelmében már a rendelet kihirdetését követő néhány órában több fürdő is lemondta, de sok helyen megtartják a kisebb rendezvényeket. Érdemes ezért előzetesen tájékozódni a fürdőknél, mielőtt elindulnánk.
Korábban megírtuk, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a fürdők nem jelentenek különös kockázatot a koronavírus terjedése szempontjából, mivel a vírus nem terjed a vízben és a fertőtlenítéshez használt klór semlegesíti azt. Ugyanakkor, ha most lemondunk egy fürdő meglátogatásáról vagy épp egy wellnesshétvégéről, azzal lemondunk egy lehetőségről, amivel az immunrendszerünket erősíthetjük meg.

Változhat a nyitvatartás

A legtöbb fürdő változatlan nyitvatartással működik, de több olyan hely is van, ahol a nyitás és a zárás időpontja módosult, vagy valamelyik részleg felfüggesztette a működését. Gyulán a gyógyászati részleg nem fogad vedégeket, Hévízen a Fedett Fürdő és Terápiás Centrum szolgáltatásait nem tudjuk most igénybe venni, csak a tóban lehet fürödni, Bükfürdőn március 16-tól a szaunavilág és Medical Wellness létesítmények lesznek zárva, míg a győri Rába Quelle csak 10:00 - 18:00 között tart nyitva.

Néhány helyen mégis bezárják a fürdőt

Az országban több mint 200 fürdő működik, amelyeknek a döntő többsége önkormányzati fenntartású, a képviselőtestület hatáskörébe tartozik a működésük, ezért nem kizárólag, illetve nem elsősorban a gazdasági szempontok érvényesülnek ilyen döntések meghozatalakor.
A 200-ból eddig 7 városból kaptunk hírt, ahol a fürdő bezárásáról döntöttek: Kecskeméten, Egerben, Miskolcon, Tatabányán és Hajdúböszörményben a város fürdőit határozatlan időre bezárják. Debrecenben az Aquaticum zárt be, Budapesten a Budapest Gyógyfürdői kezelésében lévő fürdők, valamint a Csepeli Strandfürdő.
 
 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide