Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Március 24-én adhatják át a Makói Hagymatikum új szárnyát - Videók + képek

2024. 01. 30. 14:05
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Előreláthatólag március 24-én adják át a Hagymatikum új szárnyát az Atlantiszt, amellyel teljessé válik Makovecz Imre elképzelése. A névhez és a nagynevű tervezőhöz méltó látványvilággal, beltéri csúszdákkal és virtuális valóság látványelemekkel találkozhatunk majd Makón.

Makó hamarosan olyan lehet mint Gyula?

Lázár János építési és közlekedési miniszter, egyben a térség országgyűlési képviselője szerint a 12 milliárdos gigaberuházás révén a 20 ezer lakosú Makó 150-200 ezer látogatót fog vonzani és néhány éven belül utólérheti a dél-alföldi régi legjelentősebb fürdővárosát, Gyulát.

Gyulán 2022-ben valóban 200 ezer látogató járt, és a lakosságszáma is hasonló, azonban szálláshelykapacitás és egyéb látnivalók terén egyelőre jelentős előnyt élvez, így még hosszú lehet az út Makó előtt.

A miniszter szerint építészetileg is nagyon szép Makovecz-épület valósul meg, amire az egész ország büszke lehet.

A promenad.hu tudosítása szerint a Hagymatikum Gyógyfürdő új szárnyának, az Atlantisznak a műszaki átadás-átvétel lezárulóban van, a próbaüzem és a beüzemelés zajlik. A kitűzött határidőknek megfelelően haladnak, s ha minden engedély meglesz, illetve valamennyi műszaki feltételnek megfelel az új, modern létesítmény, akkor semmi akadálya annak, hogy a húsvéti ünnepek előtt megnyissa kapuit. A város polgármesterének Facebook posztja (ld. lent) ennél pontosabban fogalmaz, március 24-i átadással terveznek.

 

 

 

Beltéri csúszdák és egyedi látványvilág

Ahogy a lenti videókból és képekből látható, a fürdő eddigi stílusához illeszkedő, Makovecz Imre eredeti elképzeléseit követő új szárnyat élvezhetünk hamarosan. Attrakciók terén a legnagyobb újdonságot az új 12 méter magas csúszdatorony jelenti, amelyből beltéri csúszdák indulnak majd. A fürdőnek eddig csak a gyerekrészlegen volt egy kisebb beltéri csúszdája, az óriáscsúszdák csak a strandszezonban működtek.

 

Ilyen látvány fogad majd minket Atlantiszban

Makó polgármesterének, Farkas Éva Erzsébetnek a Facebook posztja szerint ilyen lesz az új szárny:

 

A makói városi televízió beszámolója is látványos belső tereket ígér:

 

Végül néhány kép a promenad.hu tudosítása alapján:

 

Március 24-én adhatják át a Makói Hagymatikum új szárnyát - Videók + képek

Március 24-én adhatják át a Makói Hagymatikum új szárnyát - Videók + képek

 

 

 

Képek: promenad.hu

Fürdőajánló
Hagymatikum

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...