Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Megújul a Leányfalui Termálfürdő

2024. 02. 20. 17:01
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a leányfalui fürdőben. A strand területén különleges tórendszer épül, és igazi élménytér jön létre a fürdőzést kedvelő vendégek számára.

Leányfalu a Dunakanyar egyik gyöngyszeme, egyedülálló földrajzi elhelyezkedésével, kiemelkedő kulturális értékeivel és természeti kincseivel igazi turisztikai vonzerő. A település egyik legfontosabb vonzereje az Önkormányzat tulajdonában lévő fürdő, mely kiemelkedő értéke a 2003-ban gyógyvízzé minősített 53,4 °C fokos termálvíz.


A fürdőlátogatók száma éves szinten 210 és 230 ezer fő között mozog, elsősorban a fővárosból érkeznek, számuk a nyári napokon akár a 3 ezer főt is meghaladhatja. E nagyszámú vendég megfelelő színvonalon történő kiszolgálása nemcsak Leányfalu, de az egész Dunakanyar érdeke is.  

 

Leányfalu Önkormányzata pályázatot nyert a termálfürdő hulladékhőjének hasznosítására. A pályázat eredményeként megvalósulhat a fürdő teljes körű hőellátásának átalakítása, kiegészítése, a veszteségek felszámolása. A beruházás során az aula felújítása mellett nyílt víztározó jön létre, melyben összegyűjthetővé válik a medencék túlfolyóinak elcsurgó vizei, egyben kicserélik a medencék régi csőhálózatát. A kis mesterséges tóból hőszivattyúval kinyerhető lesz a jelenleg elfolyó hulladékhő, melyet eddig nem tudtak hasznosítani. A kis tó esztétikus kialakítása egyben új élményelemként fog megjelenni a termálfürdő területén. Ez a beruházás ki fogja egészíteni az első ütemet, így a felújított öltözőből fedett árkádsoron lehet majd elérni a termálmedencét. Emellett megtörténik a termálkút kitisztítása, melytől az eredeti, a jelenleginél kétszer nagyobb vízhozam várható. Észszerűbbé és gazdaságosabbá válik a termálvíz felhasználás, így megnyílik a lehetőség az esetleges felesleg egyéb területeken való hasznosítására is. Emellett a fürdő környezetvédelmi szempontokból is jelentős lépést tesz előre. 

 

A jelenleg tartó munkálatok miatt a fürdőt február 19-től ideiglenesen be is zárják. A tervek szerint az újranyitás március 28-án lesz.

 

Látványtervek a várható eredményről:

 

 

 

Fürdőajánló
Termálfürdő Leányfalu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...