Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Szegedig úsztak Berettyóújfalutól - 24 órás úszás a Bihar Termálligetben

2023. 10. 03. 14:05
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

24 órás úszófesztivál keretében 152 résztvevő összesen 179 km-t tett meg a Bihar Termálliget uszodájában a múlt pénteken. A legfiatalabb úszó másfél, a legöregebb 80 éves volt.

Szeptember 29-én első alkalommal került megrendezésre a 24 órás úszófesztivál az „Európai sporthét” keretében a berettyóújfalui Bihar Termálliget uszodájában. A rendezvényt szeptember 29-én 8.00 órakor Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő indította útjára, melyen 152 fő úszott.

 

Világbajnok és EB ezüstérmes a mezőnyben

 

Az úszók között volt az aquatlon U23 világbajnok Dobi Gergő, a triatlonos EB ezüstérmes Dobi Lili, Muraközi István, Berettyóújfalu Város polgármestere, és helyettese Bónácz János alpolgármester is. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a sportolás egészségre gyakorolt hatására, kimozdítsa a fiatalokat a mobileszközök mellől, és megismertesse az idén nyáron átadott Bihar Termálliget fedett részlegét a sportolni vágyókkal. Az úszók Berettyóújfaluból és környékéről érkeztek, de határon túli, debreceni és budapesti sportemberek is vízbe szálltak. A sporteseményre általános és középiskolák, intézmények, gazdasági társaságok is neveztek, az éjszakai etapot a Berettyó Cápák sportegyesület vállalta magára.

 

 

1,5-től 80 éves korig

A legfiatalabb úszó 1,5 éves volt – Hanna apukája ölében úszott, míg a legidősebb a fürdő törzsvendége a 80 évét betöltő Géza bácsi volt. A 25 méteres medencében a legtöbbet Csávás Réka úszott 304 hosszal.

 

Összesen 179 km-t tettek meg az úszók a 24 óra alatt, ami megfelel a Berettyóújfalu-Szeged távolságnak. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg – nyilatkozta Zámbori Péter, a termálfürdőt üzemeltető Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője.

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Téli wellness a Balatonnál

Látogasson el Zamárdiba, a Wellamarin Hotelbe és töltsön el néhány pihentető napot. A hotel állandó programkínálatában számos alternatíva nyílik az aktív időtöltésre vagy épp egy kis lazításra.Megnézem