Magyar ízek - saját farmjuk az éléskamra
Egy nem mindennapi családi vállalkozás, amely sikeres zalakarosi szállodát üzemeltet, avagy a matektanár, a jogász és a két állatorvos érdekes esete.
Ahol semmi sem olyan, mint másutt - mutatja be az Aphrodite Hotel Venust az igazgatónő, dr. Virágné Bálint Mária. - Azt szeretnénk, hogy nálunk igazán jól érezze magát a vendég, és találkozzon olyan élmenyekkel is, amelyekhez sem otthon, sem máshol nem juthat hozzá. Zalakaros, mint helyszin már eleve rendelkezik olyan különlegessegekkel, mint a Kis-Balaton, a zalakarosi gyógyviz, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, a nyugodt, bájos virágos kisvárosi idill, a galamboki horgásztó, vagy legújabban a garabonci Garabonciás Farm, amely nem csak az Aphrodite Hotel Venus tulajdonosai által létrehozott turisztikai attrakcio, hanem egyben a szállodakomplexum éléskamrája is, ezert a szlogen: hogy saját farmunk az eleskamránk.
Az új szárny (Aphrodite) és a régi (Venus) mindenki igényéhez kinál megfizethető megoldást. A romantika kedvelőinek épültek a körágyas-jakuzzis szobák, ahol még a régi szerelmek is ujra lángra lobbanhatnak. A Római Fürdőben szauna, gőfürdő hidromasszázs kád, termálvizes medence, jeges csobbanó medence, élménymedence, a védett hátsó oldalon pedig a külső medence és a napozóterasz adja az ejtőzes élményeit, amit fokoz a kristálytiszta zalakarosi levegő.
A hotel erényei közé tartozik a farm. Ide minden nap 10 orakor indul a városnéző és farmlátogató ekhós szekér, mely áthalad a szomszédos települesre, a XXI. szazadi modern parasztgazdaságba. A kapirgálós tyúkok, csirkék, sárban hempergő malacok, szelid nyuszik, foltos tehenek, magyar szürke marhák, bárányok és kecskék, száguldó lovak várják az ide látogatokat. Az éttermunk nem egy szokványos szállodai etterem. A tájjellegű étkek régi receptúrák alapján készülnek, a haziasszonyokból szakáccsá avanzsált kollegáink által. A reggelinél házi tej, sajt és kolbász, farmos tojásrántotta és bundás kenyér, megannyi farmos zöldség, gyümölcs és a frissen sütött kenyér illata tölti be a teret. Az esti vacsora zavarba ejtőn széles választéka a Kánaán érzetét adja.
A tájjellegű ételek egyik különlegessége, a zalai dödölle. A hozzávalók:
-
50 dkg burgonya
-
kb. 30-40 dkg liszt
-
10-15 dkg voroshagyma
-
2 dl étolaj vagy ennek a mennyiségnek megfelelo zsir
-
izles szerint so