Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Aranyosi erdő

Cserkeszőlő
További információ
Cserkeszőlőtől délre, mintegy 7 kilométerre található az Aranyosi erdő. 
A Tiszazugban elhelyezkedő Cserkeszőlő elsősorban gyógyvizeinek köszönheti ismertségét és látogatóit. Az itt tett barangolásunk alkalmával az erdélyiek munkáját dicsérő székelykapu, illetve díszkút mellett a természetrajongók számára kihagyhatatlan csemege a településtől néhány kilométerre található Aranyosi erdő – amely tölgyesei miatt védett értékeink egyike. A különleges erdő mindössze tizenöt perces bicikliútra van a fürdővárostól, a története pedig a helyiek szerint egészen az 1850-es évekig nyúlik vissza. Ekkor ültették el a makkokat, az ősnövényzet pótlása céljából. Sajnos a rágcsálók jelentős károkat okoztak, így napjainkra mindössze 11 kocsányos tölgy maradt fenn.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Cserkeszőlő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Nagy-Fertő
Cserkeszőlőt nemcsak a gyógyvíz vagy a borok, hanem az olyan védett természeti területei miatt érdemes meglátogatni, mint a Nagy-Fertő.
Részletek

Cserkeszőlői műemlék borospince
A Cserkeszőlő közelében, az egykori Szinyei Merse-kastélyhoz tartozó, 1902-ben épült borospince műemléki védelem alatt áll. 
Részletek


Részletek

Révész Márta népi iparművész Csipkeháza
Aki Cserkeszőlőn jár, feltétlenül látogasson el Révész Márta népi iparművész Csipkeházába, amely a vertcsipke mai használatát mutatja be az öltözködésben és lakáskultúrában. 
Részletek

Kunhalmok
Tájvédelmi szempontból különleges antropogén eredetű értéket képviselnek a kunhalmok Cserkeszőlő közelében. 
Részletek

Programajánló