Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Avasi református templom és harangtorony

Miskolc
További információ
Az Avasi református templom és hangtorony Miskolc egyik szimbóluma, innen szól az ismert harangjáték is.
Az egykori Szent Mihály temetőkápolna helyén álló épület sajátos hangulatával hívogat. A református templom a megyeszékhely egyik legrégebbi épülete, mely a 13. században a román stílusban épült. Az első változatot azonban egy évszázaddal később gótikus csarnoktemplommá építették át. A török hódítás idején tűzvész áldozata lett, de az újjáépítésére több mint 20 évet kellett várni, legutóbb az 1980-as években végeztek rajta simításokat. A templom kitűnő akusztikai adottságai miatt gyakran ad otthont hangversenyeknek, a temető részében pedig több híres embert helyeztek örök nyugalomra. Szintén a látvány része a Miskolc egyik jelképeként számon tartott, 1570-es években épült haragtorony.

Nézze meg az Avasi református templom harangjátékáról készült videót!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Miskolc látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Miskolctapolcán

Kattinson ide és nézze meg, hol mennyiért tud megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Mindszenti templom
Miskolc látnivalói közül érdemes felkeresni a barokk stílusú Mindszenti Templomot a belvárosban.
Részletek

Minorita templom
A Minorita templom Miskolc történeti városmagjának egyik kitüntetett helyén, a város elpusztult gótikus plébániatemplomának alapfalaira épült.
Részletek

Deszkatemplom
A miskolci Deszkatemplom helyén régóta templom állt, a fából készült épület azonban többször leégett. Mai formáját 1999-ben nyerte el.
Részletek

Herman Ottó Múzeum - Miskolci Képtár
A Herman Ottó Múzeum, azaz a Miskolci Képtár rendelkezik az egyik leggazdagabb kiállítással a vidéki múzeumok közt.
Részletek

Diósgyőri vár
A középkori lovagvárként is emlegetett Diósgyőri Várról, mely olyan akár egy erődítmény, elsőként Anonymus emlékezett meg. 
Részletek

Programajánló