Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

Bábolna
További információ
A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok több, mint kétszáz éve szolgálja a magyar lótenyésztést, a látogatók betekintést nyerhettek a birtok múltjába és jelenébe. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Állatkert, állatpark

Fedett + Szabadtéri


A Ménesudvar területén lévő épületek közé tartozik az ország egyik legszebb lovardája, a kocsimúzeum, a törzsmén- és a kancaistálló és a Tiszti- Kaszinóban található lovasmúzeum. A virágokkal és szökőkúttal díszített csodálatos udvart körülölelő épületegyüttes bal oldalán találhatjuk a hátas és fogatos lovak istállóját, valamint a fedeztetőt.
A ménes lovai világszínvonalú tenyészértéket képviselnek. Egy-egy csődör értéke akár a több tíz millió forintot is elérheti. 
 A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. jelenleg állami tulajdonban van, a ménes 260 lovat számlál. A társaság a tenyésztés szerevezési feladatokon kívül a lovasképzésben, szakkiállítások, konferenciák rendezésében, versenyek lebonyolításában is élen jár. A társaság az év bármelyik napján szívesen fogadja a külföldi és hazai látogatókat.

Tekintsen meg egy korábbi lovasbemutatóról készült videót!

Közeli fürdő

A bábolnai fürdő  év minden napján várja a kikapcsolódni és pihenni vágyó vendégeket, a mellette épült Szabadidőpark pedig a sportolás és a természet szerelmeseit. Hatalmas játszótér, tenisz- és futópálya, csónakázó tó, tanösvény, szánkódomb és a szabadtéri fitnesz-park egy helyen. Itt garantáltan mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő szórakozást.