Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Bábolnai Arborétum és Állatpark

Bábolna
További információ
Az arborétum látogatásakor a csend, a nyugalom és a jó levegő garantálja a kellemes kikapcsolódást mindenkinek. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A sétákra kialakított utakon 335 lombos, 156 örökzöld- és cserjefajban gyönyörködhetünk, melyek telepítését még 1965-ben kezdték el azzal a céllal, hogy a minél több fajtájú, alakú és változatú növény egy kulturált és esztétikus zöldövezetet hozzon létre.
A látogatás során őshonos házi- és vadállatokkal is találkozhatunk. Az arborétum területén, külön kifutókban magyar parlagi baromfifajták, kopasznyakú és kendermagos tyúkok, gyöngytyúkok, fodrostollú ludak, magyar félvad kacsafajták, fácánok és galambok élnek, de láthatunk itt vaddisznót, dámszarvast, őzet, alpakát, mangalica sertést, valamint racka, cikta és cigája juhokat és szamarat is.
A bábolnai Arborétum és állatpark egyik különlegessége a Híres Lovak Emlékhelye, ami a világhírű bábolnai arab ménes leghíresebb lovainak állít emléket. 

Járja be az arborétumot egy virtuális túrán!

Közeli fürdő

A bábolnai fürdő  év minden napján várja a kikapcsolódni és pihenni vágyó vendégeket, a mellette épült Szabadidőpark pedig a sportolás és a természet szerelmeseit. Hatalmas játszótér, tenisz- és futópálya, csónakázó tó, tanösvény, szánkódomb és a szabadtéri fitnesz-park egy helyen. Itt garantáltan mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő szórakozást.