Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Bagi-féle szélmalom - Pálmonostora

Pálmonostora
További információ
A Csongrád és Bács-Kiskun megye határán álló, közigazgatásilag Pálmonostorához tartozó szélmalom a földeken bukkan elő a fák közül. Megtalálni nem kis feladat, de megéri a fáradságot. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Természeti látnivaló

Szabadtéri


A szélmalmot 1866-ban, egy neves csongrádi malomépítő mester, Mészáros Gáspár építette. Államosításáig Bagi Ferencé volt. A következő évtizedekben csak rágta az enyészet, míg egy francia származású tanár bele nem szeretett és meg nem vásárolta az épületet. Azóta Alain Guillon minden nyáron szabadidejében az épület helyrehozatalán fáradozik, egy egyesületet hozott létre a resturálásra, ami külföldi fiatalokat toboroz önkéntes munkára a nyári hónapokban. Ennek köszönhetően most már stabilak a falak, ki vannak javítva az ablakok és nem ázik be a tető. 

Közeli fürdő

A kiskunfélegyházi fürdőben szabadtéri és fedett medencék szolgálják a vendégek kikapcsolódását. A feltöltődni, gyógyulni vágyókat pedig wellness szolgáltatások és gyógyhatású termálvíz várja a fürdő strandján. A Termál Parkfürdő területén négy kültéri és három beltéri medence várja a látogatókat. A fűtött csarnokban négypályás, 25 méteres uszoda, valamint két további melegvizes medence, szauna és gőzfürdő minden korosztály igényeit kiszolgálja. Kültéren egy úszó-, egy gyerek-, egy télen is nyitva tartó gyógymedence és egy pancsoló vár mindenkit. A sportolni vágyók a teniszpálya és a strandröplabda-pályát is igénybe vehetik. Emellett az éjszakai fürdőzés is biztosított a fürdőben egész évben.