Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Balatonfüred nevezetes villái

Balatonfüred
További információ
Balatonfüreden számos különleges villa és kúria található, egyebek között  az Anna Grand Hotel, a Vaszary Villa, illetve Jókai Mór és Blaha Lujza egykori nyaralói.
Balatonfüred nemcsak a gyógyvizeiről, hanem az itt található villáiról és kúriáiról is nevezetes. Ezek közé tartozik a néhány éve restaurált Vaszary Villa, ahol elsősorban képzőművészeti alkotásokat bemutató kiállításokat tekinthetünk meg. Ezen kívül itt található a Jókai Mór Emlékház – az író Füreden vetette papírra az Aranyembert –, illetve Blaha Lujza egykori nyaralója. A patinás Anna-báloknak az Anna Grand Hotel ad otthont, amely impozáns megjelenésével már kívülről is tiszteletet és csodálatot vált ki belőlünk. Ennyivel azonban nem ér véget az elegáns épületek listája, hiszen itt van az 1800-as években, copf stílusban épült Horváth-ház, a második világháború után eredeti arculatát visszanyerő Dőry Villa, valamint a Széchenyi-kastély.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Balatonfüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók

Részletek

Balatonfüredi szénsavas források
A balatonfüredi part közelében fakadó savanyúvízforrásokról már a 17. században tudtak, azonban szerepük csak akkor vált jelentőssé, amikor felmelegített vizüket gyógyfürdőzésre kezdték el használni. 
Részletek

Lóczy-barlang
A közel 150 méter hosszú és 20 méter mély balatonfüredi Lóczy-barlang remek célpont az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. 
Részletek

Balatonfüredi Kiserdő
A balatonfüredi Kiserdőt, az egykori angolparkot a város tüdejének is nevezik. 
Részletek

Horváth-ház
Az 1799-ben épült balatonfüredi Horváth-ház a Balaton vidékének legnagyobb, copfstílusú épülete. 
Részletek

Programajánló