Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Balmazújvárosi Német Hagyományok Háza

Balmazújváros
További információ
A Németfalusi közösség Hagyományok Házában a helyi német származású közösség történetébe, életébe, szokásaiba pillanthatnak be az érdeklődők.
 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A múzeum 2015-ben nyitotta meg kapuit Balmazújvároson, és számos programlehetőséggel várja a látogatóit. Az épületben könyvtár, játszószoba, klubszoba, valamint bemutató gasztro konyha is megtalálható, ahol a hagyományos német ételeket is megismerhetik, illetve megkóstolhatják a vendégek. A Hagyományok Háza közösségi terei előadások, bálok, családi és baráti rendezvények számára is kiváló, igényes helyszínt biztosít. Igénybe vehető szolgáltatások: könyvtár, fénymásolás, terembérlés, múzeumi - tárlatvezetés, német nyelvű társalgás egy tea mellett, masszázs, balmazújvárosi német származásúak családfáit, digitalizált anyakönyveit, és az itteni németség múltjára vonatkozó dokumentumokat lehet megtekinteni.

 

Közeli fürdő

A balmazújvárosi fürdő az év minden napján várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégeket. A Kamilla Gyógyfürdőben szezonálisan üzemelő strand-, gyerek- és wellness medencék, illetve az egész éven át nyitva tartó fedett élmény-, gyerek- és gyógymedencék biztosítják akár a többgenerációs családok számára is a kikapcsolódást. Amíg a nagyszülők a 35-37 fokos gyógyvízben pihennek, a szülők a 27-29 fokos élménymedencében próbálják ki a sokszínű élményelemeket  - gomba, nyakzuhany, fekvő pezsgőágyak, fúvókák  -, egy karnyújtásnyira a kisgyermekek önfeledten pancsolnak a 30-32 fokos gyermekmedencében vagy játszanak a játszóházban. 2016 elején a fürdőben átadták az akár 80 fő befogadására is alkalmas szaunaházat, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunaháza.