Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Bányászati és Ipari Skanzen

Tatabánya
További információ
A tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen az első olyan természetes környezetben kialakított szabadtéri múzeum hazánkban, amely az ipari munkások, elsősorban a bányászok élet- és munkakörülményeit hivatott bemutatni.
Hazánkban van egy régi, üres bányaüzem, amely a berendezett irodáival, szabadtéri gépbemutatójával és bejárható bányatérségével nemzetközi szinten is egyedülálló kiállítóhelyként funkcionál. A Bányászati és Ipari Skanzent 1988-as megnyitása óta folyamatosan bővítették, ez a törekvés a tematikára is érvényes. Az itt tett látogatásunk alkalmával közelebbről ismerkedhetünk meg a bányászok összetett, megterhelő munkájával, az élményt a XV-ös akna teszi igazán közelivé, amely az egykori üzemelési állapotában került megőrzésre. A skanzen napjainkban nemcsak tárlatként működik, hanem a bányászhagyományok ápolásának fontos helyszíneként is funkcionál.

Nézze meg a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen bejáratát! 

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


Tekintse meg a Bányászati és Ipari Skanzenrőlről készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tatabánya látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tatabányai Múzeum
A Tatabányai Múzeumot 1971-ben alapították új- és legújabb kori történeti gyűjteményként.
Részletek

Ranzinger Vince kilátó
2008-ban a Bányásznapon avatták fel a tatabányai Kő-hegyen az egykori XII-es akna felvonójából kialakított harminc méter magas Ranzinger Vince kilátót.
Részletek

Szelim-barlang
A tatabányai, szép panorámájú magaslaton lévő Szelim-barlang jelentős őskori lelőhely.
Részletek

Angolpark és Műromok
Az Angolpark vagy Angolkert a benne található Műromokkal Tata tóvárosi városrészében található. 
Részletek


Részletek

Programajánló