Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Békéscsabai Evangélikus Kistemplom

Békéscsaba
További információ
A Békéscsabai Evangélikus Kistemplom az Evangélikus Nagytemplommal szemben található. 
Békéscsabán a Nagytemplommal szemben áll a Kistemplom, amely létrejöttét egy nem hétköznapi történetnek köszönheti. A legenda szerint ugyanis Tessedik Sámuel egészen Bécsig gyalogolt, hogy megkapja Mária Terézia építési engedélyét. Az 1740-es években elkészült templom elnevezése félrevezető, mert a közepes méretű templomok közé tartozik. A legfeltűnőbb eleme a mintegy 40 méteres torony, melynek 5 szintje különböző funkciót lát el. A barokk és reneszánsz jegyeket viselő épület berendezése eltér a megszokottól, hiszen az orgonakarzat nem a toronyfelőli oldalon, hanem az oldalsó bejárat felett lett kialakítva.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Békéscsaba látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Békéscsabai Szlovák Tájház
Békéscsaba közel három évszázada szlovákok által lakott település, és a mai napig ápolja a szlovákság kulturális értékeit, hagyományait. Ennek állít emléket a Szlovák Tájház.
Részletek

Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom
A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom Közép-Európa legnagyobb evangélikus temploma. 
Részletek


Részletek

Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház
Békéscsaba híres festőjéről nevezték el a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat. 
Részletek

Fiume Szálló
A 19. század második felének polgári hangulatát és a századforduló eleganciáját idézi a békéscsabai Fiume Szálló felújított épülete.
Részletek

Programajánló