Árpád Gyógy- és Strandfürdő

Beutaló kérhető ide
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk
A fürdő határozatlan ideig ZÁRVA tart.
Az egész évben látogatható békéscabai Árpád Fürdő fedett és nyitott gyógy-, élmény- és úszómedencéi és szaunái között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.
Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsabán a városközpont közelében, jól megközelíthetően helyezkedik el az Árpád sor és az Élővíz-csatorna között. Az Élővíz-csatorna melletti fekvés különleges természeti határt alkot, remek lehetőség a természeti környezet kialakítására.
A 1922-ben épült strandfürdő kezdetben egyetlen nyitott vasbeton úszómedencéből állt. A meglévő strand élővíz-csatorna felőli részén az eredeti fedett, török-fürdő jellegű épület a századelőn 1927-ben épült. Ez a gőz- és tisztasági fürdő bővült aztán, és lassan nagyvárosi strand lett.
A fürdő 1000 méter mélységűre tervezett mélyfúrású kútjának fúrása 430 méternél megakadt. Ezt követően a strand területén több hideg vizes kút létesült, mely a strandmedence vízellátását, illetve felmelegítve a gőzfürdő meleg vízzel való ellátását biztosították. Az első sikeres hévízkút 1959-ben létesült.  Az 1960-as évek közepén az uszoda és a lelátó megépítésével kapcsolódott össze a liget és a fürdő.
1964-ben új 50 méteres úszómedence létesült, amelyet 1970-ben vízvisszaforgató berendezéssel láttak el. Ezen a télen állították fel először az úszómedence téli üzemét biztosító, tartószerkezet nélküli, belső túlnyomással üzemelő Graboplan sátort, mely technológia azóta is üzemel.

Több generációt is kiszolgál egyszerre

A következő nagy változás a 2002-2003-as felújítással valósult meg. A rekonstrukció a termálfürdők és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére kiírt pályázat keretében nyújtott támogatás segítségével valósult meg. A felújítás célja az volt, hogy minden szempontból a század igényeinek, a természet és környezetvédelemnek, valamint a közegészségügy követelményeinek megfelelő és egyre több turistát is kiszolgáló fürdőlétesítmény alakuljon.
A fejlesztés során arra törekedtek, hogy egész évben a szórakozni, sportolni, az egészségesen élni akarók számára alkalmas, több generációt együtt kiszolgáló fürdő épüljön meg. Megújult az uszoda a lelátóval, a termál medencék, a gyermek medence, a téli fürdő gyógymedencéi, a szaunával, a gőzfürdővel és öltözőkkel. Új élmény- és tanmedencét, játszóteret, büféket alakítottak ki. A fürdőben a medencék és a sportpályák között ligetes, és napos területek váltják egymást. Egyéni, kifejezetten családias hangulatával a város gyöngyszemévé vált, amit a környékre érkezők sem hagynak ki.
A Jázmin Egészségcenter a szabadtéri, télen részlegesen fedett termálmedencékkel, az uszoda a lelátóépülettel egész évben fogadja a vendégeket. A strand- és tanmedence az óriáscsúszdával, valamint a gyermekmedence a nyári szezonban (májustól szeptemberig) várja a látogatókat. Az 1200 m2-es élményfürdőben pezsgőpadok, napozó sziget, pezsgőfürdő, és örvény található.

Gyógyászat

A fürdő vizét az egészségügyi miniszter a 2001-2002. években gyógyvízzé, a fürdőt 2006-ban gyógyfürdővé nyilvánította. A gyógyvizes medencékben elsősorban ízületi, reumatikus, és mozgásszervi betegségek kezelésére van lehetőség. A fürdőben 2004-től kezdődően végeznek balneológiai kezeléseket. A betegek gyógyulását orvosi gyógymasszázs, iszappakolás, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna is szolgálja. Gyógytornász vezetésével 18 éves kor alatti fiatalok számára csoportos gyógyúszásra is van lehetőség.

Szállások a fürdő közelében