Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Árpád Gyógy- és Strandfürdő
Nyitva van

Beutaló kérhető ide
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk


Az egész évben látogatható békéscabai Árpád Fürdő fedett és nyitott gyógy-, élmény- és úszómedencéi és szaunái között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.
Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsabán a városközpont közelében, jól megközelíthetően helyezkedik el az Árpád sor és az Élővíz-csatorna között. Az Élővíz-csatorna melletti fekvés különleges természeti határt alkot, remek lehetőség a természeti környezet kialakítására.
A 1922-ben épült strandfürdő kezdetben egyetlen nyitott vasbeton úszómedencéből állt. A meglévő strand élővíz-csatorna felőli részén az eredeti fedett, török-fürdő jellegű épület a századelőn 1927-ben épült. Ez a gőz- és tisztasági fürdő bővült aztán, és lassan nagyvárosi strand lett.
A fürdő 1000 méter mélységűre tervezett mélyfúrású kútjának fúrása 430 méternél megakadt. Ezt követően a strand területén több hideg vizes kút létesült, mely a strandmedence vízellátását, illetve felmelegítve a gőzfürdő meleg vízzel való ellátását biztosították. Az első sikeres hévízkút 1959-ben létesült.  Az 1960-as évek közepén az uszoda és a lelátó megépítésével kapcsolódott össze a liget és a fürdő.
1964-ben új 50 méteres úszómedence létesült, amelyet 1970-ben vízvisszaforgató berendezéssel láttak el. Ezen a télen állították fel először az úszómedence téli üzemét biztosító, tartószerkezet nélküli, belső túlnyomással üzemelő Graboplan sátort, mely technológia azóta is üzemel.

Több generációt is kiszolgál egyszerre

A következő nagy változás a 2002-2003-as felújítással valósult meg. A rekonstrukció a termálfürdők és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére kiírt pályázat keretében nyújtott támogatás segítségével valósult meg. A felújítás célja az volt, hogy minden szempontból a század igényeinek, a természet és környezetvédelemnek, valamint a közegészségügy követelményeinek megfelelő és egyre több turistát is kiszolgáló fürdőlétesítmény alakuljon.
A fejlesztés során arra törekedtek, hogy egész évben a szórakozni, sportolni, az egészségesen élni akarók számára alkalmas, több generációt együtt kiszolgáló fürdő épüljön meg. Megújult az uszoda a lelátóval, a termál medencék, a gyermek medence, a téli fürdő gyógymedencéi, a szaunával, a gőzfürdővel és öltözőkkel. Új élmény- és tanmedencét, játszóteret, büféket alakítottak ki. A fürdőben a medencék és a sportpályák között ligetes, és napos területek váltják egymást. Egyéni, kifejezetten családias hangulatával a város gyöngyszemévé vált, amit a környékre érkezők sem hagynak ki.
A Jázmin Egészségcenter a szabadtéri, télen részlegesen fedett termálmedencékkel, az uszoda a lelátóépülettel egész évben fogadja a vendégeket. A strand- és tanmedence az óriáscsúszdával, valamint a gyermekmedence a nyári szezonban (májustól szeptemberig) várja a látogatókat. Az 1200 m2-es élményfürdőben pezsgőpadok, napozó sziget, pezsgőfürdő, és örvény található.

Gyógyászat

A fürdő vizét az egészségügyi miniszter a 2001-2002. években gyógyvízzé, a fürdőt 2006-ban gyógyfürdővé nyilvánította. A gyógyvizes medencékben elsősorban ízületi, reumatikus, és mozgásszervi betegségek kezelésére van lehetőség. A fürdőben 2004-től kezdődően végeznek balneológiai kezeléseket. A betegek gyógyulását orvosi gyógymasszázs, iszappakolás, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna is szolgálja. Gyógytornász vezetésével 18 éves kor alatti fiatalok számára csoportos gyógyúszásra is van lehetőség.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le az Árpád Gyógy- és Strandfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében