Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom

Békéscsaba
További információ
A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom Közép-Európa legnagyobb evangélikus temploma. 
Létrejöttét a 18. század végére megnövekedett számú békéscsabai gyülekezetnek köszönheti. A pontos helyének kiválasztása körül heves vita alakult ki, ennek során veszélybe került a Kistemplom jövője is. Végül a vezetőség azt a tervet fogadta el, amely szerint fennmaradhatott az idősebb templom. A Nagytemplom különleges, itthon meglehetősen ritka stílusban épült. A 19. században ugyanis már lecsengett a barokk, valamint a copf irányzat, viszont a klasszicizmus még nem alakult ki. A kettő közötti időszakot empire stílusnak hívjuk, amely több szempontból hasonlít a copfra, de nagyobb monotonitás és több klasszicista részlet jellemzi.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Békéscsaba látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Békéscsabai Szlovák Tájház
Békéscsaba közel három évszázada szlovákok által lakott település, és a mai napig ápolja a szlovákság kulturális értékeit, hagyományait. Ennek állít emléket a Szlovák Tájház.
Részletek

Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház
Békéscsaba híres festőjéről nevezték el a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat. 
Részletek

Békéscsabai Evangélikus Kistemplom
A Békéscsabai Evangélikus Kistemplom az Evangélikus Nagytemplommal szemben található. 
Részletek

Fiume Szálló
A 19. század második felének polgári hangulatát és a századforduló eleganciáját idézi a békéscsabai Fiume Szálló felújított épülete.
Részletek


Részletek

Programajánló