Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Békéscsabai Szlovák Tájház

Békéscsaba
További információ
Békéscsaba közel három évszázada szlovákok által lakott település, és a mai napig ápolja a szlovákság kulturális értékeit, hagyományait. Ennek állít emléket a Szlovák Tájház.
A Szlovák Tájházban járva nemcsak az anyaország, hanem a környező magyarság népi kulturális emlékeit is megismerhetjük. A szlovákok betelepedésének története a törökellenes harcokra vezethető vissza. Ennek következtében ugyanis a város elnéptelenedett, és így pótolták a hiányzó munkaerőt. A tájházban tett látogatásunk egy időutazást jelent, melynek során a jómódú parasztok mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Testközelből figyelhetjük meg a 19. századi alföldi háztípus jellemzőit, többek között az előtornácot, a tiszta szobát vagy a padkával szegélyezett kemencét. Az épület lelke a két részből álló konyha, melynek falait a tányérokkal díszítették.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Békéscsaba látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom
A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom Közép-Európa legnagyobb evangélikus temploma. 
Részletek

Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház
Békéscsaba híres festőjéről nevezték el a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat. 
Részletek

Békéscsabai Evangélikus Kistemplom
A Békéscsabai Evangélikus Kistemplom az Evangélikus Nagytemplommal szemben található. 
Részletek

Fiume Szálló
A 19. század második felének polgári hangulatát és a századforduló eleganciáját idézi a békéscsabai Fiume Szálló felújított épülete.
Részletek


Részletek

Programajánló