Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Belvárosi Fazekasház

Hódmezővásárhely
További információ
Hódmezővásárhely az alföldi fazekasság egyik központja, ennek állít emléket Belvárosi Fazekasház.
Az itt dolgozó fazekasok három stílust alakítottak ki, amelyek jól megkülönböztethetőek egymástól. A fekete vagy vörösesbarnán kívül a fehér alapon kobaltkék, illetve a zöld mázak hódítottak teret. Ambrus Sándor fazekas, népi iparművész fazekasházában megismerkedhetünk a különböző alkotásaival, a műhelyben pedig betekinthetünk a technológiai folyamatokba, sőt akár ki is próbálhatjuk ezeket. A látogatásunk alkalmával a parkosított, teraszos udvaron pihenhetünk meg és frissülhetünk fel.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Hódmezővásárhely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tornyai János Múzeum
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban állandó régészeti kiállítást lehet megtekinteni, emellett mintegy ezerötszáz darabból álló, kiemelkedő jelentőségű néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti gyűjtemény is helyet kapott itt.
Részletek

Fekete Sas Rendezvényház
Hódmezővásárhely egyik legimpozánsabb épülete, a Fekete Sas Rendezvényház Pártos Gyula tervei alapján épült 1905-ben.
Részletek

Hódmezővásárhelyi Városháza
A legnagyobb magyarországi városháza, a hódmezővásárhelyi Városháza eklektikus stílusban épült, Ybl Lajos tervei szerint. 
Részletek

Csomorkányi Templomrom
Hódmezővásárhely térségének legrégebbi épített öröksége a román és gótikus stílusú Árpád-kori Csomorkányi templomrom, a 13-14. századból. 
Részletek

Kardoskúti Fehértó
A Kardoskúti Fehértó természetvédelmi területet 1966-ban hozták létre. A mintegy 150 faj átvonuló helyeként jegyzett terület 1997 óta a Körös-Maros Nemzeti Park része.
Részletek

Programajánló