Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Borsos Miklós Állandó Kiállítás - Püspöki Udvarbíróház

Győr
További információ
A gótikus stílusban készült épület felújítását 1979-ben fejezték be, ezt követően Borsos Miklós szobrászművész életművét bemutató állandó kiállításának ad otthont. 
 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Borsos Miklós (1906–1990) a modern magyar szobrászat klasszikus mestere. Több új műfaji megoldás is a nevéhez fűződik. Szobrászi tevékenysége mellett éremművészi munkássága is igen jelentős. Több tucat irodalmi alkotáshoz készített felejthetetlen illusztrációt. Számos szobra áll köztereken, síremléket is többet készített. 
Állandó kiállítása 1979-től látható Győrben. 1990. január 27-én hunyt el Budapesten. A kiállítás 2001-ben bővült tovább a művész özvegyének hagyatékát bemutató Kéry Ilona-emlékszobával.
Itt találjuk Borsos Miklós kéziratait és életének, tevékenységének további dokumentumait, melyeket maga a művész válogatta át és rendezte el. Legjelentősebb alkotásain keresztül mutatja be munkásságát, s mindazon műfajokban elért eredményeit, amelyekben alkotott, így festményeit, rajzait, kisplasztikáit, szobrait, érmeit, plakettjeit és reliefjeit.
A múzeum Győrben, az Apor Vilmos püspök tere 2. szám alatt található. Bővebb információ a +36-96/316-329 telefonszámon kérhető. 
 

Közeli fürdő

győri élményfürdő magas színvonalon elégíti ki a fürdőzés, gyógyászat vagy szaunázás és rekreáció céljából érkező fürdőzők igényeit. A fürdőben kilenc szabadtéri és beltéri medence, két csúszda, gyermekpancsoló és egy fedett játszóház, illetve játszósarok is üzemel. A szaunavilág öt különböző hőmérsékletű és aromájú finn szaunával, gőzkabinnal, két infra- és egy levendulakabinnal, jakuzzival és sóbarlanggal várja a relaxálni vágyókat. 2023-ig a fürdő felújítás miatt ZÁRVA.