Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Boszorkánymúzeum

További információ

Az emberiség évezredek óta kutatja a szellemvilághoz fűződő kapcsolatot. A Boszorkánymúzeum látogatói egy misztikus világ kapujában találják magukat, ahonnan rengeteg új információval gazdagodva távoznak. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 2500 - 3000

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Tudományos alapossággal festenek egy olyan átfogó képet, hogy a látogató jobban megismerje és megértse, miért féltek az emberek a boszorkányoktól, miért vonzódunk mégis a mai napig ehhez a közeghez, mikor nyúlunk a mindennapokban öntudatlanul is mágiához, milyen kapcsolat fűz minket a szellemvilághoz és hogyan fordíthatjuk ezeket az ismereteket arra, hogy boldogabbak legyünk.

 

A tárlat

A Boszorkánymúzeum betekintést ad a régi korok letűnt világába, amikor az emberek még sokkal nagyobb összhangban éltek a természettel és önmagukkal. Tudták mi a jó és mi nem. Tudták mire képesek. Ismerték a türelmet, elfogadták az idő múlását, becsülték az élet által nyújtott ajándékokat. Ismerték az évszakokat, a bolygók járását, a növények varázslatos gyógyító erejét, a természet jelzéseit.

 

Ezzel a tárlattal mutatják be képekben, tárgyakban, néphagyományokban, történetekben, tényekben a boszorkányságnak azt a szegmensét és az ezt övező misztikumokat, ahol mindenki megláthatja, megtapasztalhatja, leszűrheti a számára fontos információkból. Kialakíthat egy saját igazságot. Megérthető, mi volt a félelem és a gyűlölet alapja, miért üldözték a boszorkányokat. 

 

A tárlat segít eloszlatni azokat a tévhiteket, sztereotípiákat, amelyek az emberek fejében érlelődnek évszázadok, évezredek óta. Hiszen, ha visszaemlékszünk a gyermekkorunkra, mindannyian hallottunk olyan a meséket, amelyekben megjelent a vasorrú bába, vagy a gonosz boszorkány. A történetek valós hátterét ismerhetjük meg, ami még jóval a Grimm testvérek előtt keletkezett.

 

A múzeum interaktív, hiszen a látványosabb, kézzel fogható, hallható, tapintható dolgok hitelesebbek és mélyebb nyomot is hagynak. A látogatások félhomályban (gyertyafénynél), a kor hangulatát átérezve zajlanak, ezáltal sikerül egy kicsit elrepíteni a látogatót a múlt korok boszorkányai közé, a különféle népek sámánjainak világába, és természetesen a mai korok modern boszorkányainak életébe is.

 

Megközelítés

 

A Boszorkánymúzeum címe: Zsámbok, Turai út 56. A belépőjegy árakról és nyitvatartási időről bővebben ide kattintva tájékozódhat. 

 

Közeli fürdő

A múzuemtól 15 km-re található a hatvani strand, amely a nyári szezonban várja a látogatókat. A strand területen egy termál-, egy strand-, egy úszó- és egy gyerekmedence biztosítja a vendégek kikapcsolódását. A fürdőbe érkező nátrium-hidrogén-karbonátos termálvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi panaszok kezelésére. 

 

A múzeumtól fél órányi autóútra elérhető a mogyoródi aquapark is, amely nem mindennapi szórakozási lehetőségeket nyújt vendégeinek. Az Aquarenában másfél kilométer csúszda – föld fölött és föld alatt, kilenc medence 3500 méter vízfelületen, 28 különböző csúszdapálya 1,5 kilométernyi hosszú csúszdarendszerrel, élménymedence, jakuzzi, háromszintes ugrómedence, lassú úszató folyó áll a fürdőzők rendelkezésére.