Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Budaörsi Repülőtér

Budaörs
További információ
A repülőtéren lehetőség van megismerkedni a vitorlázórepüléstől kezdve a kisgépes repülésen, helikopterezésen át, egészen a kuriózumnak számító oldtimer gépeken való repülésig.

Nekik ajánljuk: Fiatalok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Kaland

Szabadtéri


A Budaörsi repülőtér az ország legrégebbi, ma is létező kisgépes nemzetközi repülőtere. A régi, központi épület 1937-ben épült. 1950-től Ferihegyre helyeződött át a repülés országos központja, ám Budaörs maradt a sportrepülés és a mezőgazdasági repülés legfontosabb helyszíne. Az 1970-es években a hazai és nemzetközi modellezés fellegvára lett.

 

Napjainkban a kisrepülőgépeket szolgálatban tartó szervezetek gépeinek kiszolgálását biztosítja, valamint épületeinek elhasználtsága ellenére továbbra is teret ad a sportrepülést szolgáló gépeknek. A Budaörsi Repülőtér 2000-ben műemléki védelmet kapott.  

Manapság vitorlázó repülők, sétarepülők, helikopterek, valamint oldtimer repülők adnak lehetőség arra, hogy a repülés szerelmesei élvezhessék ezeket a programokat.

 

 

Közeli fürdő

budaörsi fürdő korszerű létesítményében tanuló- és versenymedence is található. A feltöltődni vágyók pedig nyáron a strandrészen, télen pedig a wellness részlegben pihenhetik ki a mindennapok fáradalmait. A versenymedence tíz sávval rendelkezik, a kezdők pedig egy 16 méteres medencében tanulhatnak. A wellness részlegben jakuzzi, szaunák és gőzkabin is található. A pezsgőfürdő frissítő hatását egyszerre tíz ember is élvezheti. A részlegben továbbá két nyolc személyes szauna és hűsítő dézsafürdő áll a fürdőzők rendelkezésére.