Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Ceglédi Református Nagytemplom

Cegléd
További információ
A Hild József által tervezett Ceglédi Református Nagytemplom Közép-Európa legnagyobb református temploma, 1835-1870 között épült klasszicista stílusban.
Az 1930-as években gondatlanság miatt leégett a kupola, a renoválással azonban nem sokat vártak ­– néhány évvel később átadták a felújított változatot. A Ceglédi Refomátus Nagytemplomot hatalmas méretével, 2400 ülő-, és ugyanennyi állóhelyével méltán tartják számon Európa legnagyobb református templomai között. A hely tekintélyét emelik a 48 méteres kistornyok – és az ezekben lévő 4 harang –, illetve a 60 méteres kupola. Az 1860-ban elkészült orgona Országh Sándor munkáját dicséri, amelyet az 1900-as évek első felében kibővítettek.

Nézze meg a Ceglédi Református Nagytemplom bejáratát!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


Tekintse meg a Ceglédi Református Nagytemplom harangjairól készült videót is!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Cegléd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Gubody-kert
Üde színfoltja Ceglédnek a Rákóczi út mentén a vasútállomás felé haladva fellelhető, hangulatos sétáló park, a Gubody-kert.
Részletek

Ceglédi szikes legelők
Ritka növénytársulások és csodálatos pusztai látvány várja a kirándulókat Cegléd határában, a szikes legelőknél. 
Részletek

Kék tenger levendulaliget
A Kék tenger levendulaliget Cegléd határában a Dinnyéshalom dűlő elején található, a Gerje patak melletti természetes környezetben. 
Részletek

Programajánló