Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Ceglédi szikes legelők

Cegléd
További információ
Ritka növénytársulások és csodálatos pusztai látvány várja a kirándulókat Cegléd határában, a szikes legelőknél. 
Az itt található növénytársulások ritka kincseket rejtenek, például sziki őszirózsát és a magyar sóvirágot, ezen kívül a terület olyan madarak kedvelt költő-, és vonulóhelye, mint a bíbic, a piroslábú cankó és a gólyatöcs. A lenyűgöző élővilág mellett a pusztai tájegységre jellemző szikes, mocsaras, időszakosan vízzel borított legelőkön sétálva elönt minket a béke és a nyugalom. Akár egyszerű kirándulóként, akár a természeti csodák iránt érdeklődőként választja úti célnak a ceglédi szikes legelőket, a már-már hungarikumnak számító látvány biztosan  elvarázsolja.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Cegléd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kék tenger levendulaliget
A Kék tenger levendulaliget Cegléd határában a Dinnyéshalom dűlő elején található, a Gerje patak melletti természetes környezetben. 
Részletek

Gubody-kert
Üde színfoltja Ceglédnek a Rákóczi út mentén a vasútállomás felé haladva fellelhető, hangulatos sétáló park, a Gubody-kert.
Részletek

Ceglédi Református Nagytemplom
A Hild József által tervezett Ceglédi Református Nagytemplom Közép-Európa legnagyobb református temploma, 1835-1870 között épült klasszicista stílusban.
Részletek

Programajánló