Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Cselley-ház és múzeum

Mosonmagyaróvár
További információ
A barokk hangulatú Mosonmagyaróvár Fő utcáján áll a város legrégebbi lakóháza, a Cselley-ház, amelyben ma múzeum működik.
A középkori épület napjainkban látható formáját az 1970-es években zajló felújítási munkálatoknak köszönhetjük. A vasrácsozott faereklyéi, a gazdag faragással díszített kőkeretes ablakai a késői gótika, kora reneszánsz hangulatot idézik. A 14. században ezen a helyen egy négyzet alaprajzú épület állt, amelyet a következő évszázadban udvari szárnnyal bővítettek. Ebből az időszakból származik a dongaboltozatos pince, illetve a felette elhelyezkedő terem. A Cselley-ház utcai szárnyát, az emeleti nagytermet és a két zárterkélyt a 15. század végén alakították ki, az 1880-as években pedig mindezt eklektikus stílusjegyekkel egészítették ki.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mosonmagyaróvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Óvári vár
Az óvári vár a római település maradványaira a XIII. században ráépített és többször átalakított szabálytalan négyszög alaprajzú épület. 
Részletek

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont - Mosonmagyaróvár
A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont fő célja egy állandó, de folyamatosan megújuló interaktív természettudományi kiállítás létrehozása, amelynek egyik része Mosonmagyaróvárhoz, a Szigetközhöz és a Dunához kötődik. 
Részletek