Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Csengeri Helytörténeti Múzeum

További információ

A gazdag történelmi múlt emlékeit a városközpontban lévő Helytörténeti Múzeumban tekinthetik meg az érdeklődők. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az egykori Szatmár vármegye történelmében Csenger városa több évszázadon át jelentős szerepet játszott. A XV-XVI. században a nemesi vármegye központjának számított, a megyegyűléseket, törvénynapokat rendre itt tartották, 1388-ban már vásárjoggal rendelkezett, s az 1400-as évek elején mezővárosként említik. A város kisnemesi lakóinak erős történelmi tudatának megnyilvánulása a Helytörténeti Múzeum.

 

Az eddigi ásatásokból jelentős régészeti anyag található itt, ezenkívül néprajzi és iskolatörténeti emlékekkel is rendelkezik a múzeum.

 

Megközelítés

 

A múzeum Csengeren, a Hősök tere 3. szám alatt található. 

 

Fürdőajánló

 

A múzeumtól egy órányi autóútra található a nyírbátori fürdő. A Sárkány Wellness és Gyógyfürdő többféle medencével, wellness szolgáltatásokkal és gyógyhatású termálvízzel várja a látogatókat. A fürdő egy valódi termál paradicsom a kikapcsolódni és gyógyulni vágyók számára. A fürdőben egy 25 méteres úszómedence és egy állítható mélységű tanuszoda található. A wellness részlegben három finn szauna, egy infraszauna, egy gőzfürdő, a wellness központban pedig egy korszerű aromakabin, egy sókabin, egy relaxációs szoba, valamint két merülő medence áll a vendégek rendelkezésére. A kültéri részen napozóhelyek, medence és két csúszda is található.