Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Csillagerőd

Komárom
További információ
A Csillagerőd a budapesti Szépművészeti Múzeum több mint százéves gipszmásolat-gyűjteményét mutatja be a látogatóknak.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1500 - 2000

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A 2015-ben megkezdett restaurálási folyamat eredményeként egyfajta „kultúrtörténeti tanösvényként" Komáromban is tanulmányozhatók az ókori, a középkori és a reneszánsz szobrászat kiemelkedő alkotásai.
Az erődben a rekonstrukció révén egy új, több mint 7000 négyzetméteres kulturális központ is létrejött, amely oktatási, ismeretterjesztési feladatokat lát el korszerű, interaktív múzeumi körülmények között, így a Csillagerőd igazi családbarát kulturális intézményként fogadja a látogatókat 2021. október 8-tól.
Az intézmény megnyitását követően a látogatók megcsodálhatják majd többek között Andrea del Verrocchio Bartolomeo Colleonit és Donatello Gattamelatát ábrázoló, több méter magas lovas szobrainak minden részletében méretarányos másolatát, csakúgy mint a milói Vénusz, a Laokoón szoborcsoport vagy Michelangelo több szobrának hasonmását.
A megújult Csillagerőd az egész országból várja majd az iskolai csoportok és a családok látogatását, akik számára gazdag és izgalmas, interaktív programokat kínál az új intézmény.

Közeli fürdő

A komáromi fürdő kulturált fürdőzési, szórakozási, gyógyulási lehetőséget kínál minden korosztály számára. A gyógyfürdő, a fedett uszoda és a szaunák egész évben, a strand pedig a nyári hónapokban várja a vendégeket. A fürdő beltéri részében három medence és egy pezsgőfürdő található. A strandon kültéri csúszdás élménymedence, úszómedence és élményelemek teli gyermekmedencék állnak a vendégek rendelkezésére. A két szabadtéri gyógymedence egész évben látogatható. A magas hőfokok szerelmeseit két finn szauna és egy rönkszauna várja. A szauna-kert kialakításakor a természetes anyagok – a fa, a kő és a cserép – használatát tartották szem előtt. A kertben dézsás merülő, vödrös zuhany, valamint egy napozótér teszi teljessé a szaunázás élményét. A római kori hangulatot idéző belső térben két finn szauna, egy gőzszauna, egy Kneipp taposó, valamint egy sószoba is kialakításra került.