Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Csodabogyó tanösvény

Siklós
További információ
A Csodabogyó tanösvény bejárása kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek programlehetőség. A csodaszép környezetben megismerkedhetünk az erdő növény- és állatvilágával, a kilátótoronyból szép kilátás nyílik a környékre, a végállomáson pedig tűzrakó- és pihenőhely is található. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A 2,5 km hosszú Csodabogyó tanösvény a máriagyűdi kegytemplomtól indul, egészen a Tenkes-hegyig tudunk felsétálni, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk. A tanösvény bejárása során a környék élővilágával ismerkedhetünk meg. A kirándulás alatt ismertető táblák segítségével tudhatunk meg többet a térség növényeivel és állataival, a fákról és cserjékről. 
Az ösvény szabadon látogatható. A kirándulóknak érdemes megnézni a Máriagyűdi katolikus kegytemplomot, valamint az ott található hársfasort, mely helyi jelentőségű védett természeti emlék. A közelben található Siklósi vár felkeresése is remek program, itt vadászati és természetvédelmi kiállítást is megtekinthetünk. 
Az ösvény a Kegytemplomtól indul, melyet a siklósi útról jól látni mindkét irányból. Siklós-Máriagyűd, Vujicsics T. u. 66.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Siklós látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...