Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Déri Múzeum

Debrecen
További információ
A Déri Múzeum gazdag régészeti, helytörténeti, képzőművészeti, kulturális és néprajzi gyűjteményével kiemelkedő program Debrecen látnivalói között.
Magyarország egyik meghatározó múzeuma gazdag helytörténeti és Déri Frigyes művelődéstörténeti gyűjteménye miatt is említést érdemel. Dérit magával ragadta a 19. században hódító műgyűjtő szenvedély, ennek nyomán először saját kastélyát gazdagította. Az évtizedek alatt igazi szakértővé vált, de 1920-ban úgy döntött, az országnak adományozza gyűjteményét. Annyi volt a kikötése, hogy ennek Debrecenben építsenek egy múzeumot, de az átadását már nem érte meg.
A Déri Múzeum jelenleg több időszakos, illetve állandó kiállítással várja látogatóit, többek között „A csillagos ég lakói” régészeti tárlattal, a Szamuráj udvarházzal és a Fegyvertörténeti tárlattal. A múzeum legtöbbet látogatott pontja a Munkácsy Terem, ahol Munkácsy Mihály három, monumentális festménye a Krisztus-trilógia látható.
 

Nézze meg a debreceni Déri Múzeum 360 fokos képét!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával).

 

Tekintse meg a Déri Múzeumról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Debrecen látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...