Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Deszkatemplom

Miskolc
További információ
A miskolci Deszkatemplom helyén régóta templom állt, a fából készült épület azonban többször leégett. Mai formáját 1999-ben nyerte el.
A Deszkatemplom – ahogyan a neve is utal rá – tölgyfából épült a 18. században, de csak addig tartottak ott istentiszteleteket, amíg el nem készült a Kossuth utcai templom. Ezt követően temetkezési célokat szolgált, a következő években pedig az összeomlás veszélye fenyegette a gerendázat állapotának romlása miatt. A rossz állapota ellenére nem akarták lebontani, de az újraépítést az eredetihez hasonlóan gerendából képzelték el. Végül az 1900-as évek közepén újra megnyitotta kapuit, azonban az állapota évről évre rosszabbodott. A közösség szívén viselte a sorsát, ezért a lehetőségeikhez mérten folyamatosan korszerűsítették. Sajnos 1997-ben egy nagyszabású tatarozás vált szükségessé egy gyorsan terjedő tűz miatt, ekkor országos összefogással állították helyre a ma is látható épületet.

Nézze meg a 360 fokos képeket a miskolci Deszkatemplomról!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg a Deszkatemplomról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Miskolc látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...