Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Diósgyőri vár

Miskolc
További információ
A középkori lovagvárként is emlegetett Diósgyőri Várról, mely olyan akár egy erődítmény, elsőként Anonymus emlékezett meg. 
A Nagy Lajos idejében fénykorát élő Diósgyőri Várat méltán emlegetik a királynék jegyajándékaként: négy óriási tornyával, lakosztályaival és Közép-Európa legtágasabb lovagtermével ez volt a kor legkáprázatosabb erődítménye. A mohácsi vész után hanyatlásnak indult, de az 1960-as években feltárták, a renoválására pedig 2013-ban került sor.
Az itt található lovagtermet egyszerűen látni kell, a hatalmas térnek és a felettünk lévő bámulatos boltíveknek köszönhetően egy pillanatra a lovagkorba csöppenhetünk. A hamísítatlan királyi hangulatot a Királynéi Hálóteremben érezhetjük át, amelynek berendezése egyet jelent a luxussal. Mindemellett beleshetünk az alkímia és éremverde világába, sőt az íjászatot is kipróbálhatjuk.
Érdekesség: Petőfi Sándor a Diósgyőri vár alatt írta meg az "Alkony" című versét.
 
 

Nézze meg a 360 fokos képeket a miskolci Diósgyőri várról!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg a Diósgyőri várról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Miskolc látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...