Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Dombóvári Helytörténeti Múzeum

Dombóvár (Gunaras)
További információ
A Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény a város és térsége kultúrfejlődését jelképező tárgyi és egyéb emlékeket gyűjtő és feldolgozó kulturális intézmény.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A gondozott városközponti előparkban a város irodalomtörténetének idekötődő nagyjait bemutató tablók, öreg fák, valamint Varga Gábor szobrászművész „Álmodozók” (1986) című kompozíciója fogadja a sétálni, pihenni, majd múzeum látogatóit. 
A település múltja iránt érdeklődők igazából a múzeumban ízelítőt kaphatnak Dombóvár városának történtéről, megismerkedhetnek a város szimbólumaival, címertörténetével, tablóképeken keresztül néhány emblematikus épülettel és városrészlettel.
A helytörténeti gyűjtemény állandó és időszakos kiállításai mellett kiállítóterei, gondozott udvara számos kulturális rendezvénynek helyszíne. 
A múzeum Dombóváron, a Szabadság u. 16. szám alatt található. 

Közeli fürdő

A dombóvári fürdő nyitott és fedett medencéi, szaunái, csúszdái és szabadtéri sportolási lehetőségei több korosztály számára is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak, legyen szó strandolásról vagy gyógyfürdőzésről. A Gunarasban két gyógy-, két gyógykezelő, két úszómedence, szauna mártózó, valamint idényjelleggel hét szabadtéri medence vehető igénybe. Ezeken kívül egy 50 méteres úszó-, két gyermek-, két gyógyvizes ülőmedence, egy strand- és egy élményelemes gyermekmedence, illetve egy négypályás óriáscsúszda szolgálja a kikapcsolódni, sportolni és pihenni vágyó vendégek igényeit.
 


Fürdők
Gunaras Fürdő