Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Dombóvári Szigeterdő

Dombóvár (Gunaras)
További információ
Dombóvár legszebb parkja és legkedveltebb kirándulóhelye a Szigeterdő. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A park természetvédelmi terület, helyén eredetileg egy 10 hektár mocsárerdő volt, területe ma 4,5 ha. Az erdő főleg kocsányos tölgyekből és magas kőrisekből áll, a faállomány életkora 70-100 év,  élőhelye számos növény- és állatfajnak. A természetközeli erdőrész mellett a későbbiekben egy angolkertet alakítottak ki. 
A Szigeterdőben található a Kossuthot és az első felelős magyar kormány valamennyi tagját ábrázoló Kossuth-szoborcsoport, amely  egykor Budapesten, az Országház épülete mellett állt. A szoborcsoportról készült másolatot 2015. februárjában avatták fel a budapesti Kossuth téren.

2017-ben a park egy a 600 méteres rekortán futópályával bővült, valamint körülötte egy 1,4 méter széles térköves járdát alakítottak ki, így a park közkedvelt a futók és sétálók körében is. 
A Szigeterdő Dombóváron, a Gyenis Antal utcáról közelíthető meg. 

Járja be a parkot egy virtuális túrán!

Közeli fürdő

A dombóvári fürdő nyitott és fedett medencéi, szaunái, csúszdái és szabadtéri sportolási lehetőségei több korosztály számára is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak, legyen szó strandolásról vagy gyógyfürdőzésről. A Gunarasban két gyógy-, két gyógykezelő, két úszómedence, szauna mártózó, valamint idényjelleggel hét szabadtéri medence vehető igénybe. Ezeken kívül egy 50 méteres úszó-, két gyermek-, két gyógyvizes ülőmedence, egy strand- és egy élményelemes gyermekmedence, illetve egy négypályás óriáscsúszda szolgálja a kikapcsolódni, sportolni és pihenni vágyó vendégek igényeit.

 Fürdők
Gunaras Fürdő