Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Dr. Schulhof Vilmos sétány

Hévíz
További információ
A hévízi sétálóutca végén álló télifürdő épületétől induló Dr. Schulhof Vilmos sétány a tófürdő főbejáratához vezet. 
A Schulhof Vilmos sétány neve egy Hévízen tevékenykedő fürdőorvos emlékét őrzi, aki sokat tett a helyi orvosi színvonal fejlesztéséért, többek között hozzá köthető az első szanatórium felépítése. Az itt tett sétánk alkalmával több látnivalóval találkozhatunk. Ezek közé tartozik a Tófürdő bejáratával szemben lévő „Tó tündére” szobor, melynek bejáratát két 19-20. században készült kerub őrzi. A platánfákkal szegélyezett sétány egyik oldalán a Hévízi-tavat, a másikon pedig a Szent András Reumakórház épületeit csodálhatjuk meg. Az itt álló György-háznak, Rákóczi-háznak, Ella-villának, Ferenc József háznak, Hetes-háznak, illetve Deák-háznak egyaránt külön története van.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Hévíz látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Hévízen

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemFürdőajánló
Szállásajánló

Bonvital Wellness & Gastro Hotel**** superior

Hévíz
Fürdő a közelben: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
wellnesswellness
gyógygyógy
állatbarátállatbarát
További szállások
Közeli látnivalók
Véderdő
Hévízen, a tó körül sétálva sokféle egzotikus fát láthatunk. A Véderdőben táblarendszer segíti a tájékozódást, valamint az ott élő növény- és állatvilág megismerését.
Részletek

Hévízi sétálóutca
Hévízen a Rákóczi utca teljes hosszában sétálóutcaként funkcionál. Ez az utca köti össze a Széchenyi utcát, a főutcát a Dr. Schulhof Vilmos sétánnyal és a gyógytóval.
Részletek

Hévízi Muzeális Gyűjtemény
A Hévízi Muzeális Gyűjtemény betekintést ad a fürdőváros múltjába és megemlékezik a helyi orvoslás történetéről.
Részletek

Egregyi szőlőhegy és borospincék
A Hévízhez tartozó Egregyi szőlőhegy és az itt található borospincék egy kellemes sétával elérhetőek a fürdőváros központjából.
Részletek

Festetics-kastély
A Festetics-kastély Keszthely ékköve, az ország negyedik legnagyobb és legigényesebben helyreállított, illetve berendezett kastélya.
Részletek

Programajánló